Nutricia sărbătorește 125 de ani de știință și îngrijire nutrițională

În 1896, o abordare antreprenorială a celei mai recente științe în nutriție a condus la înființarea Nutricia, schimbând viețile a milioane de oameni din întreaga lume.

În 1896, o descoperire științifică în nutriție a condus la înființarea Nutricia. Profesorul german Alexander Backhaus l-a întâlnit pe dr. Johannes van der Hagen - medic olandez și inspector de sănătate publică - la o conferință medicală la Berlin și, de atunci, soluțiile nutriționale Nutricia au transformat viețile a milioane de oameni din întreaga lume.


La sfârșitul secolului al XIX-lea, alimentația deficitară a fost recunoscută drept una dintre principalele cauze ale mortalității infantile în Europa. Mamele care nu puteau să alăpteze foloseau adesea lapte de animale, neștiind că nu este adecvat pentru hrănirea sugarilor și că ar putea fi, de asemenea, purtător de boli. În laboratorul său, prof. Backhaus a studiat compoziția laptelui matern și a venit cu o formulă pentru hrănirea bebelușilor care era mai ușor de digerat decât laptele de vacă.

O descoperire importantă și un progres în soluții nutriționale inovative


Dr. Johannes van der Hagen și fratele său Martinus au obținut drepturi exclusive de la prof. Backhaus pentru a produce formula la scară largă în 1896 în orașul olandez, cunoscut în prezent ca Zoetermeer. Frații au numit compania Nutricia, după laboratorul prof. Backhaus, Nutricia Zentrale, derivată din cuvântul latin „nutrire”, care înseamnă „a hrăni”. Mereu în căutarea unor noi dezvoltări în știința nutrițională, Nutricia a fost una dintre primele companii care au inițiat nutriția medicală în anii următori.


„Angajamentul față de inovații nutriționale revoluționare care să răspundă nevoilor pacienților continuă să ne inspire în fiecare zi. Credem că nutriția medicală poate avea un impact asupra rezultatelor sănătății oamenilor în etapele de tratament și recuperare și vom continua să-i promovăm beneficiile, astăzi și în viitor.”


Ellen Struif, Director Global Brand Nutricia

Impact pozitiv asupra vieții a milioane de oameni din întreaga lume


Portofoliul de soluții nutriționale Nutricia susține pacienții de la începutul vieții și până la bătrânețe. Împreună cu parteneri din întreaga lume, Nutricia continuă să dezvolte soluții nutriționale avansate.

Nutricia astăzi


Nutricia are un parteneriat îndelungat cu comunitatea medicală pentru a se asigura că nutriția este o parte integrantă în îngrijiriea pacienților. Cel mai recent, Nutricia a lansat programul NutriCOVer pentru a sprijini cercetarea clinică independentă și dezvoltarea sectorului de îndrumare nutrițională pentru recuperarea pacienților cu COVID-19.

Programul a alocat o finanțare de 1 milion de euro pentru a sprijini studiile conduse de investigatori care analizează nevoile nutriționale și gestionarea malnutriției în timpul recuperării după infecția severă COVID-19.Angajamentul Nutricia constă în a le oferi oamenilor acces la soluții de sănătate care să le schimbe și să le salveze viața, prin nutriția noastră medicală inovatoare.

Intră în Clubul Nutricia

EȘTI CADRU MEDICAL?

Acest website conține informații care se adresează numai cadrelor medicale.


SUNT NU SUNT