Un patrimoniu bogat al nutriției care schimbă viața

În 1896, o abordare antreprenorială a celei mai recente științe în nutriție a condus la înființarea Nutricia, schimbând viețile a milioane de oameni din întreaga lume.

Alimentația precară a sugarului – o cauză frecventă a mortalității infantile în secolul al XIX-lea în Europa


La sfârșitul secolului al XIX-lea, unul din cinci sugari a decedat înainte de a împlini vârsta de un an, alimentația deficitară fiind recunoscută drept una dintre principalele cauze1 - 2


Multe mame s- au luptat să alăpteze și au fost forțate să folosească lapte de animale, în special laptele de vacă, pentru a-și hrăni bebelușii. La vremea respectivă nu se știa că laptele de vacă nu era adecvat pentru hrănirea sugarilor și putea fi, de asemenea, purtător de boli. Acești doi factori au contribuit la creșterea mortalității infantile în toată Europa.

O descoperire importantă și un progres în soluții nutriționale inovative


În 1885, pe baza studiului de laborator al laptelui matern, profesorul Backhaus a fost pionierul unei inovații în formulele pentru sugari: o formulă revoluționară inspirată din laptele matern. Această formulă mai ușor de digerat le-a asigurat mamelor care nu pot să alăpteze, o alternativă sigură și de înaltă calitate în care să poată avea încredere.


Înființarea Nutricia


În 1896, doctorul Johannes van der Hagen, medic olandez și inspector de sănătate publică, a aflat despre invenția profesorului Backhaus la o conferință medicală și a fost inspirat să facă formula sa disponibilă pe o scară mai largă pentru mamele care nu pot alăpta. Împreună cu fratele său Martinus van der Hagen, a fondat noua companie Nutricia și a influențat pozitiv milioane de vieți din întreaga lume de peste 125 de ani.

Dincolo de alimentația sugarului și începutul nutriției medicale


Întotdeauna puternic înrădăcinată în știință, Nutricia și-a extins rapid aria de expertiză dincolo de nutriția sugarilor. Progresele medicale au dus la descoperiri importante cu privire la legăturile între nutriție și multe boli apărute frecvent în momentele cheie din viață și, ca atare, Nutricia a fost printre primele companii care a introdus conceptul de „nutriție medicală”.


Acest lucru a dus la dezvoltarea de formule speciale de lapte, inclusiv soluții cu conținut scăzut de zahăr pentru pacienții cu diabet zaharat și lapte fortificat cu iod pentru bolnavii de gușă - o umflare a glandei tiroide, care era deosebit de răspândită în acea vreme.

Nutricia astăzi - Nutriție care transformă fiecare etapă a vieții


Încă de la început Nutricia s-a remarcat printr-un angajament în cercetarea nutrițională de cea mai înaltă calitate, care a condus la descoperirea, dezvoltarea și livrarea de soluții nutriționale revoluționare pentru părinți și pacienți din întreaga lume.


Stabilit acum ca un brand cheie pentru sănătate din cadrul Danone, Nutricia și-a intensificat eforturile și expertiza în dezvoltarea de soluții nutriționale bazate pe cercetare, care transformă viața, pentru a ajuta oamenii din întreaga lume să trăiască mai mult, mai veseli și mai sănătoși.


1 UTP Journals Vincent J. Knapp. See obituary on p. 407. CBMH/BCHM / Volume 15: 1998 / p. 317-36
2 Long-Term Factors in American Economic Growth. Stanley L. Engerman and Robert E. Gallman, eds. University

Intră în Clubul Nutricia

EȘTI CADRU MEDICAL?

Acest website conține informații care se adresează numai cadrelor medicale.


SUNT NU SUNT