Înscrie-te în Club Nutricia

Compoziție unică pentru susținerea sistemului imunitar al sugarilor născuți prin cezariană care nu pot fi alăptați prin echilibrarea microbiotei intestinale:

Beneficii

Este dovedit clinic că BIOTICELE din Aptamil® CESARBIOTIK:

* Combinație de oligozaharide prebiotice scGOS/lcFOS (9:1) cu Bifidobacterium breve M-16V

** Oligozaharide prebiotice scGOS/lcFOS (9:1)

*** Oligozaharide prebiotice scGOS/lcFOS (9:1) sau 2’-FL

Alte informații științifice

Despre produs

Aptamil® CESARBIOTIK 1 Lapte de început, 0-6 luni

Lista de ingrediente

Lactoză (din lapte de vacă)uleiuri vegetale (ulei de floarea-soarelui bogat în acid oleic, ulei de cocos, ulei de rapiță, ulei de floarea-soarelui, în proporții variabile)
lapte de vacă degresatzer demineralizat (din lapte de vacă)
galactooligozaharide (din lapte de vacă)concentrat din zer (din lapte de vacă)
proteină din lapte de vacăfructooligozaharide
ulei de peștefosfat tricalcic
clorură de potasiuulei din Mortierella alpina
citrat de sodiu2'Fucozillactoză (2'-FL)
clorură de colinăcitrat de potasiu
clorură de magneziuacid L-ascorbic
magneziu hidrogen fosfatemulsifiant (lecitine (soia))
taurinăinozitol
Bifidobacterium brevesulfat feros
sulfat de zincuridină 5'-monofosfat de sodiu
5'-monofosfat citidinăantioxidant (ascorbil palmitat)
5'-monofosfat adenozinăinozină 5'-monofosfat de sodiu
L-carnitinănicotinamidă
D-pantotenat de calciuguanozină 5'-monofosfat de sodiu
sulfat de cupruDL-alfa-tocoferil acetat
retinil palmitatriboflavină
hidroclorură de tiaminăhidroclorură de piridoxină
iodură de potasiuacid pteroilmonoglutamic
sulfat de manganselenit de sodiu
fitomenadionăcolecalciferol
D-biotinăcianocobalamină
Declaraţie nutriţionalăla 100 g pulberela 100 ml lapte reconstituit (13,8 g pulbere)
Valoare energetică2004 / 479kJ/kcal277 / 66kJ/kcal
Grăsimi24.3g3.4g
Acizi grași saturați7.9g1.1g
Acizi grași mononesaturați12.2g1.7g
Acizi grași polinesaturați 4.2g0.6g
- Acid arahidonic (ARA)0.12g0.0166g
- Acid docosahexaenoic (DHA)0.12g0.0166g
- Acid eicosapentaenoic (EPA)0.03g0.0036g
- Acid linoleic (LA) 3.3g0.453g
- Acid alfa-linolenic (ALA) 0.39g 0.0543g
Glucide53.3g7.4g
Zaharuri52.1g7.2g
- Lactoză50.2g6.93g
Polioli
- Inozitol46mg6.3mg
Fibre4.3g0.6g
Galactooligozaharide (GOS)3.5g0.48g
Fructooligozaharide (FOS)0.58g0.08g
2'Fucozillactoza (2'-FL)0.18g0.03g
Proteine9.6g1.3g
Vitamine și minerale
Vitamina A 419µg-RE 58µg-RE
Vitamina D10µg1.45µg
Vitamina E8.5mg α-TE1.2mg α-TE
Vitamina K31µg4.2µg
Vitamina C72mg9.9mg
Tiamină0.42mg0.06mg
Riboflavină1.1mg0.15mg
Niacină3.1mg0.43mg
Vitamina B60.34mg0.047mg
Folat98µg13µg
Vitamina B12 0.94µg0.13µg
Biotină13µg1.8µg
Acid pantotenic 3.593mg0.496mg
Sodiu158mg21.8mg
Potasiu559mg77mg
Clorură405mg56mg
Calciu404mg56mg
Fosfor283mg39mg
Magneziu48mg6.6mg
Fier3.8mg0.53mg
Zinc3.5mg0.49mg
Cupru0.378mg0.052mg
Mangan0.025mg0.004mg
Fluorură*≤0,043mg≤0,0059mg
Seleniu18µg2.5µg
Iod92µg13µg
Alte substanțe
L-carnitină10mg1.4mg
Colină166mg23mg
Taurină39mg5.4mg
Carbohidrați non-calorici (GOS)1.7g0.2g
* pot apărea variaţii naturale în materia primă
Prepararea unei mese

Cantitățile și numărul de mese indicate în tabelul de mai sunt orientative și pot varia în funcție de apetitul copilului tău. Pentru alte precizări, îți recomandăm să consulți medicul. Diluția standard: 3 măsuri rase + 90 ml apă (40°C) = 100 ml formulă de lapte preparată.

Vârsta sugaruluiNr. de mese în 24 de oreNr. de măsuri pentru o masăCantitatea de apă pentru o masă (ml)
Până la 2 săptămâni6390
2-4 săptămâni54120
4-8 săptămâni55150
8-12 săptămâni56180
3-4 luni56180
4-5 luni57210
5-6 luni57210

1. Spală-te bine pe mâini, sterilizează toate ustensilele utilizate în prepararea formulei de lapte și asigură-te că marginea ambalajului este curată.

2. Fierbe apa potabilă pentru prepararea formulei de lapte timp de 5 minute, apoi lasă la răcit până la cca 40°C.Toarnă în recipientul pregătit (biberon) cantitatea de apă fiartă și răcită, necesară conform dozării pentru o masă.

3. Dozează pudra cu lingurița din capacul ambalajului, nivelată cu ajutorul marginii din interiorul cutiei. Adaugă pudra conform tabelului de dozare în recipientul pregătit (biberon).

4. Închide recipientul și agită vertical și viguros timp de 10 secunde. Este foarte mportant să respecți modalitatea și timpul de agitare pentru a dizolva corect pudra.

5. Verifică pe încheietura mâinii tale temperatura formulei de lapte preparate (cca 37°C)

Comunicări Marketing
Comunicare prin e-mail
Ne angajăm să protejăm și să respectăm confidențialitatea persoanelor și să ne luăm foarte în serios obligațiile care ne revin în temeiul legislației privind protecția datelor. Pentru a vă înregistra vă rugăm să citiți și să acceptați termenii și condițiile noastre și politica de confidențialitate.
Termeni şi condiții

Notă importantă: OMS recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni şi continuarea alăptării alături de începerea diversificării la sfatul medicului. OMS recomandă ca femeile gravide și mamele să fie informate despre avantajele și superioritatea alăptării, hrănirea maternă și alăptare, efectele negative posibile asupra alăptării la introducerea hrănirii parţiale cu biberonul, dificultatea de a se reveni asupra deciziei de a nu mai alăpta, utilizarea corespunzătoare a preparatelor pentru sugari, implicaţiile sociale și financiare ale utilizării lor, riscurile legate de sănătate ale utilizării necorespunzătoare a preparatelor pentru sugari.

1. West CE et al. J Allergy Clin Immunol, 2015;135(1):3–13; 2. Walker WA et al. Pediatr Res, 2015;77(1):220–8; 3. Martin R et al. Benef Microbes, 2010;1(4):367–82; 4. Wopereis H et al. Pediatr Allergy Immunol, 2014;25(5):428–38; 5. Belkaid Y et al. Immunity, 2017;46(4):562–76; 6. Vighi G et al. Clin Exp Immunol, 2008;153(SUPPL. 1):3–6; 7. Kumar H et al. Microorganisms, 2020;8(12); 8. Underwood M et al. Pediatr Res, 2015;77(1–2):229–35; 9. Shaterian N et al. Open Medicine, 2021;16:624–39; 10. West CE et al. J Allergy Clin Immunol, 2015; 11. Zheng D et al. Cell Research volume, 2020;30:492-506; 12. Boerma T et al. The Lancet, 2018; Vol 392 Oct13:1341–8; 13. Reyman M et al. Nature communications, 2019;10:4997; 14. McDonnell L, Gut Microbes, 2021; Vol.13, No. 1, e1870402; 15. Roswall et al. Cell Host & Microbe, 2021;29:765–76; 16. Sevelsted A et al. Pediatrics, 2015;135:e92–98; 17. Chua et al. JPGN, 2017;65:102–6; 18. Miller et al. PLOS Medicine, 2020; 17. WHO. Infant and young child feeding, 2003; 18. Lönnerdal BJ. Nutr, 1986;116(4):499–513; 19. Pereira PC. Nutrition, 2014;30(6),619–27; 20. Agostoni C et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2009:49:112–25; 21. Zivkovic AM et al. Proc Natl Acad Sci USA, 2011 (15);108 Suppl 1:4653–8; 22. Field CJ, J Nutr, 2005; 23. Blewett HJH et al. Adv Food Nutr Res, 2008;54:45–80; 24. Hobbs A et al. BMC Pregnancy Childbirth, 2016 Apr 26;16:90; 25. Gibson GR et al. Nat Rev Gastroenterol Hepatol, 2017;14(8):491–503; 26. Brandmiller J et al. J Pediatr, 1998;133:95–8; 27. Bode L. Nutrition Reviews, 2009; 67(Suppl. 2):S183–S191; 28. Wickramasinghe S et al. BMC Microbiol, 2015;15:172. 29. Eiwegger T et al. Pediatr Res, 2004;56(4):536–40; 30. Bode L et al. Thromb Haemost, 2004;92(6):1402–10; 31. Eiwegger T et al. Pediatr Allergy Immunol, 2010;21(8):1179–88; 32. Boehm G et al. In: Mattia-Sandholm T(ed): Funct. Diary prod. Woodhead Publ Ltd, 2002; 33. Newburg D et al. Glycobiology, 2004;14(3):253–6; 34. Wang S, et al. Neurosci Biobehav Rev, 2018;95:191–201. 35. Gomez-Gallego C et al. Nutrients, 2018;10:1355; 36. Boix-Amorós A et al. Front Microbiology, 2016:492; 37. Aguilar-Toala J et al. Trends in Food Science & Technology, 2018;75:105–114; 38. Salminen S et al. Nat Rev Gastroenterol Hepatol, 2021;18(9):649–67; 39. Hill C et al. Nat Rev Gastroenterol Hepatol, 2014;11(8):506–14; 40. Van ‘t Land et al. In: Watson, R.R., Zibadi, S. and Preedy, V.R. (eds.), 2010. Dietary components and immune function. Springer, Berlin, Germany, pp. 25–41; 41. Newburg DS et al. Lancet, 1998;351(9110):1160–4. 42. Ballard O et al. Pediatr Clin North Am, 2013;60(1):49–74; 43. Bruzzese E et al. Clin Nutr, 2009;28(2):156–61; 44. Arslanoglu et al. Journal of Nutrition, 2007;137:2420–4; 45. Chatchatee P et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2014;58(4):428–37; 46. Arslanoglu S et al. J Nutr, 2008;138:1091–5; 47. Turroni et al. PloS one, 2012;7(5),e36957; 48. Yatsunenko et al. Nature, 2012;486(7402),222–7; 49. Lewis et al. Microbiome, 2015;3(1); 50. Van der Aa LB et al. Clin Exp Allergy, 2010;40:795–804; 51. Thurl S el al. J Nutr, 2008; 52. Erney RM et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2000; 53. Reverri El et al. Nutrients, 2018; 54. Weichert S et al. Nutr Res, 2013;33:831–8; 55. Yu ZT et al. J. Nutr, 2016;146:1980–90; 56. Costantini L et al. Int. J. Mol. Sci, 2017;18:2645; 57. Hageman et al. Curr Allergy Asthma Rep, 2012;2:564–73; 58. Lassi ZS et al. Cochrane Database Syst Rev, 2020;4(4); 59. EFSA Journal, 2009;7(9):1229,34pp; 60. EFSA Journal, 2014;12(5):3653,9pp; 61. EFSA Journal, 2015;13(7):4182,9pp; 62. EFSA Journal, 2015;13(11):4298,9pp; 63. Carr AC, Maggini S. Nutrients, 2017;9(11):1211; 64. Lewis ED et al. IUBMB Life, 2019;71(4):487–94; 65. Lee GY, Nim Han S. Nutrients, 2018;10(11):1614; 66. Azagra-Boronat I et al. Front. Immunol, 2019;10:17721; 67. Knol J et al. British Journal of Nutrition, 2005;94:783–90; 68. Moro G et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2002;34:291–5; 69. Fox AT et al. Clin Transl Allergy, 2019;9(1):5; 70. Kosuwon P et al. Benef Microbes, 2018;9(4):541–52; 71. de Kivit S et al. J Innate Immun, 2013; 72. Azagra-Boronat I et al. Front Cell Infect Microbiol, 2018; Oct 23;8:372; 73. Xiao L et al. J Nutr, 2019;149(5):856–69; 74. Knol J et al. J Pediatr Gastronterol Nutr, 2003;36:566.32; 75. Goehring KC et al. J. Nutr, 2016;146:2559–66; 76. van Hoffen E et al. Allergy, 2009;64(3):484–7; 77. Lehmann S et al. PLoS One, 2015;10(7):e0132304; 78. Rigo-Androver

Arii de expertiză

Portofoliul Nutricia de soluții nutriționale bazate pe știință este conceput pentru a avea un impact pozitiv asupra sănătății prin alimente pentru persoanele care au cea mai mare nevoie de acestea și în cele mai critice momente din viața lor, de la primele 1000 de zile și mai departe până la bătrânețe.