- nutriciamed
- 0 Comments
Soluție inovatoare în dezvoltarea normală a intestinului și suport pentru un sistem imunitar adaptabil
Intestinul este locul acestora de acţiune, unde, împreună cu pre- și probioticele, influenţează microbiota intestinală.
Postbioticele Nutricia
NUTRICIA – prima companie care a introdus un proces tehnologic inovator în dezvoltarea formulelor de lapte: fermentarea
În urma fermentării unor tulpini bacteriene, rezultă metaboliţi, postbiotice, care au rol în modularea microbiotei și a sistemului imunitar – aducând formulele de lapte din punct de vedere funcțional cât mai aproape de laptele matern.
Multiple moduri de acţiune asupra sistemelor digestiv și imunitar
- Reduc severitatea infecţiilor gastrointestinale;
- Au efect imunomodulator;
- Previn alergiile.
Avantaje dovedite în administrare
- riscul translocării microbiene sau de a induce un răspunsul inflamator pentru pacienţi imunocompromiși
- riscul de apariţie a unor gene de rezistenţă la antibiotic
Un alt plus al postbioticelor îl reprezintă faptul că sunt mult mai stabile decât formele derivate din bacterii vii. Viabilitatea bacteriilor poate fi influenţată de diverși factori – interacţiunea cu alte specii microbiene, nivelul de aciditate al produsului, temperatura ambiantă, timpul de fermentaţie etc.
S-a mai demonstrat faptul că postbioticele au și alte caracteristici foarte utile precum: absorbţie, metabolizare, distribuţie și eliminare facile.
O aplicaţie majoră a postbioticelor este introducerea acestora în formulele de lapte. Pe lângă formulele de lapte deja cunoscute ce conţin pre și probiotice, formulele de lapte noi obţinute prin procesul de fermentaţie pot reprezenta o alternativă viabilă pentru sugarii cu probleme ale tractului gastrointestinal.
Bibliografie
1. Patel R et al Clin Perinatol. 2013 March ; 40(1): 11–25. doi:10.1016/j.clp.2012.12.002,
2. Tsilingiri K and Rescigno M. Benef Microbes. 2013 Mar 1;4(1):101-7. doi: 10.3920/BM2012.0046;
3. Aguilar-Toalá J.E. et al. Trends in Food Science & Technology 7 March 2018;
4. Thibault H et al J Pediatr Gastroenterol Nutr 2004;39:147–52;
5. Martin et al. 2014;
6. Morisset M. et al. Eur J Clin Nutr 2011;65:175–83.