Laptele și alimentele organice. Ce înseamnă organic?
Webinar Nutricia, 25 februarie 2021
Ce înseamnă organic?
Prof. Hania Szajewska
O altă etapă pentru formulele de lapte: de la compoziție la funcționalitate
Prezentări de la a 9-a Conferință Națională de Pneumologie Pediatrică, eveniment virtual
Un nou concept în formulele de lapte
Prof. Dr. Cristian Gheonea
Lipidele din laptele matern și formulele de lapte
Prof. Dr. Sorin Man
Formula de lapte cu pre- și postbiotice
Prof. Dr. Doina Pleșca
Webinar Nutricia, 28 octombrie 2020
Etape-cheie în dezvoltarea formulelor de lapte. Cât de aproape suntem de laptele matern? (Cu subtitrare în limba română)
Prof. Hania Szajewska
Trecut și viitor în prevenția alergiilor: noutăți și controverse
XIV-lea Congres Național de Pediatrie (11-14 septembrie 2019, Cluj-Napoca)
moderate de Dr. Luiza Grecu, Director Medical Nutricia
Alergia - o problemă de sănătate publică
Tot mai multe persoane sunt afectate de alergii, putem vorbi despre o problemă de sănătate publică? — Prof. Dr. Sorin Man
Intoleranță și alergie
Care este diferența dintre intoleranța la anumite alimente/ingrediente (lactoză) și alergiile alimentare? — Prof. Dr. Sorin Man
Factorii de risc pentru alergii
Care sunt criteriile care încadrează un sugar în categoria de risc înalt pentru alergii? — Prof. Dr. Cristian Gheonea
Recomandări în prevenția alergiilor
Care sunt ultimele recomandări în prevenția alergiilor? — Prof. Dr. Doina Pleșca
Dezvoltarea toleranței orale
Cum puteți explica, pe larg, conceptul de dezvoltare a toleranței orale? — Prof. Dr. Sorin Man
Microbiota și alergiile
Care este implicarea microbiotei în apariția și evoluția alergiei? — Prof. Dr. Cristian Gheonea
Noi factori de risc pentru alergii
Există și alți factori de risc pentru alergii, în afară de istoricul familial? — Prof. Dr. Doina Pleșca
Noi factori de risc pentru alergii
Care este rolul diversificării alimentației în prevenția alergiilor alimentare? — Prof. Dr. Sorin Man și Prof. Dr. Cristian Gheonea
Laptele matern și toleranța orală
Ce legătură există între proteinele din laptele de vacă aduse prin alăptare sugarului și dezvoltarea toleranței orale? — Prof. Dr. Sorin Man
Proteinele hidrolizate în alergii
Ce rol au proteinele parțial hidrolizate din formulele de lapte în prevenția alergiilor? — Prof. Dr. Cristian Gheonea
Probioticele și alergiile
Ce rol au probioticele în prevenția alergiei? — Prof. Dr. Doina Pleșca
Oligozaharidele din formulele de lapte
Care sunt dovezile pentru oligozaharidele existente în formulele de lapte și ce rol ar putea juca în prevenția alergiei? — Prof. Dr. Doina Pleșca
Simbioticele din formulele de lapte
Ar putea avea combinația dintre un pre- și un probiotic, adică un simbiotic, un efect sinergic? — Prof. Dr. Cristian Gheonea
Simbioticele și nașterea prin operație cezariană
Care sunt primele rezultate privind eficiența unui complex simbiotic ce conține scGOS/lcFOS 9:1 și B. breve M-16V la sugarii născuți prin cezariană? — Prof. Dr. Doina Pleșca