Laptele și alimentele organice. Ce înseamnă organic?

Webinar Nutricia, 25 februarie 2021

Ce înseamnă organic?

Prof. Hania Szajewska

O altă etapă pentru formulele de lapte: de la compoziție la funcționalitate

Prezentări de la a 9-a Conferință Națională de Pneumologie Pediatrică, eveniment virtual

Un nou concept în formulele de lapte

Prof. Dr. Cristian Gheonea

Lipidele din laptele matern și formulele de lapte

Prof. Dr. Sorin Man

Formula de lapte cu pre- și postbiotice

Prof. Dr. Doina Pleșca

Webinar Nutricia, 28 octombrie 2020

Etape-cheie în dezvoltarea formulelor de lapte. Cât de aproape suntem de laptele matern? (Cu subtitrare în limba română)

Prof. Hania Szajewska

Trecut și viitor în prevenția alergiilor: noutăți și controverse

XIV-lea Congres Național de Pediatrie (11-14 septembrie 2019, Cluj-Napoca)

moderate de Dr. Luiza Grecu, Director Medical Nutricia

Alergia - o problemă de sănătate publică

Tot mai multe persoane sunt afectate de alergii, putem vorbi despre o problemă de sănătate publică? — Prof. Dr. Sorin Man

Intoleranță și alergie

Care este diferența dintre intoleranța la anumite alimente/ingrediente (lactoză) și alergiile alimentare? — Prof. Dr. Sorin Man

Factorii de risc pentru alergii

Care sunt criteriile care încadrează un sugar în categoria de risc înalt pentru alergii? — Prof. Dr. Cristian Gheonea

Recomandări în prevenția alergiilor

Care sunt ultimele recomandări în prevenția alergiilor? — Prof. Dr. Doina Pleșca

Dezvoltarea toleranței orale

Cum puteți explica, pe larg, conceptul de dezvoltare a toleranței orale? — Prof. Dr. Sorin Man

Microbiota și alergiile

Care este implicarea microbiotei în apariția și evoluția alergiei? — Prof. Dr. Cristian Gheonea

Noi factori de risc pentru alergii

Există și alți factori de risc pentru alergii, în afară de istoricul familial? — Prof. Dr. Doina Pleșca

Noi factori de risc pentru alergii

Care este rolul diversificării alimentației în prevenția alergiilor alimentare? — Prof. Dr. Sorin Man și Prof. Dr. Cristian Gheonea

Laptele matern și toleranța orală

Ce legătură există între proteinele din laptele de vacă aduse prin alăptare sugarului și dezvoltarea toleranței orale? — Prof. Dr. Sorin Man

Proteinele hidrolizate în alergii

Ce rol au proteinele parțial hidrolizate din formulele de lapte în prevenția alergiilor? — Prof. Dr. Cristian Gheonea

Probioticele și alergiile

Ce rol au probioticele în prevenția alergiei? — Prof. Dr. Doina Pleșca

Oligozaharidele din formulele de lapte

Care sunt dovezile pentru oligozaharidele existente în formulele de lapte și ce rol ar putea juca în prevenția alergiei? — Prof. Dr. Doina Pleșca

Simbioticele din formulele de lapte

Ar putea avea combinația dintre un pre- și un probiotic, adică un simbiotic, un efect sinergic? — Prof. Dr. Cristian Gheonea

Simbioticele și nașterea prin operație cezariană

Care sunt primele rezultate privind eficiența unui complex simbiotic ce conține scGOS/lcFOS 9:1 și B. breve M-16V la sugarii născuți prin cezariană? — Prof. Dr. Doina Pleșca