
Curiozități despre alergiile la proteina din laptele de vacă
Alergia la proteina din laptele de vacă este o alergie alimentară relativ frecventă la bebeluși și copii mici. Aici, răspundem la câteva întrebări frecvente despre această afecțiune.

Cum afectează alergia la proteina din laptele de vacă sugarii?
Simptomele alergiei la proteina din laptele de vacă sunt diverse și nespecifice – ceea ce înseamnă că se regăsesc și în multe alte afecțiuni. De obicei, simptomele afectează sistemele digestiv și respirator, precum și pielea.

Microbiota intestinală și imunitatea sugarilor: Cercetari inovatoare asupra sugarilor născuți prin cezariană
Aproximativ 70-80% din celulele imunitare ale organismului se găsesc în intestin, ceea ce îl face un jucător central în funcția și dezvoltarea imună. Primele 1000 de zile de viață sunt deosebit de importante pentru modelarea microbiotei intestinale și stabilirea unui sistem imunitar puternic.

Malnutriția acută la copii: fiziopatologie, efecte clinice și tratament
Malnutriția acută este o deficiență nutrițională rezultată fie dintr-un aport inadecvat de energie, fie de proteine. Copiii cu malnutriție acută primară sunt frecvenți în țările în curs de dezvoltare, ca urmare a aprovizionării insuficiente cu alimente, cauzată de factori sociali, economici și de mediu.

Dificultăți de hrănire la copiii cu paralizie cerebrală: de ce sunt importante și cum să le recunoaștem
Copiii cu paralizie cerebrală au adesea dificultăți la hrănire și înghițire. Acestea pot duce la subponderalitate și subnutriție la copii, cu consecințe asupra creșterii și dezvoltării.

Înțelegerea deficitului de creștere la sugari
Ce este deficitul de creștere? Deficitul de creștere (FG), cunoscut anterior sub denumirea de „eșec în dezvoltare”, se referă la un ritm mai lent de creștere în greutate la sugari și copii mici comparativ cu standardele de creștere recunoscute.

Sistemul imunitar începe la nivel intestinal
Primele 1000 de zile au un rol major în susținerea dezvoltării sistemului imunitar la nivel digestiv. Dezvoltarea microbiotei intestinale în această perioadă influențează direct maturarea sistemului imunitar.

Postbiotice
Soluție inovatoare în dezvoltarea normală a intestinului și suport pentru un sistem imunitar adaptabil Postbioticele sunt produse bacteriene non-viabile, metaboliţi ce sunt secretaţi de către bacteriile vii sau produși eliberaţi după liza chimică sau mecanică a acesteia cum ar fi enzime, acizi organici, peptide.

Probiotice
Soluții nutriționale în reechilibrarea florei intestinale și prevenirea alergiilor Probioticul Bifidobacterium breve Probioticele sunt microorganisme vii, care, atunci când sunt administrate în cantităţi adecvate, conferă un beneficiu pentru sănătatea gazdei.

Inovaţie inspirată din laptele matern
Prebioticele scGOS/lcFOS Oligozaharidele prebiotice sunt al treilea ingredient, ca și cantitate, din materia uscată a laptelui matern. Există peste 200 de tipuri de oligozaharide în laptele matern, atât cu lanţ scurt, cât și cu lanţ lung, doar 162 fiind identificate structural.

Laptele matern, special adaptat nevoilor sugarului
Compoziţia complexă a laptelui matern susţine dezvoltarea unei microbiote echilibrate și a unui sistem imunitar sănătos. Conţine, pe lângă alţi nutrienţi, celule imunitare, componente bioactive, cum ar fi oligozaharide și bacterii vii (lactobacili și bifidobacterii).