- nutriciamed
- 0 Comments
Lapte praf, 800g, 6-12 luni
Echipa noastră de oameni de știință, printre care și experți în imunologie, a dezvoltat formula Aptamil® NUTRI-BIOTIK™ 2 ce combină vitamine și alți nutrienți esențiali cu descoperirile științifice NUTRICIA.
Când alăptarea nu este posibilă, cel mic are nevoie de o formulă de lapte premium care să-i asigure nutrienții importanți pentru o dezvoltare armonioasă și pentru a-i susține sistemul imunitar.
Beneficii
- Conține nutrienți prezenți natural în laptele matern - Mixul nostru unic de fibre GOS/FOS și 3'-GL / 3’-GL provine din procesul nostru unic Lactofidus
- Conține mixul nostru unic de oligozaharide - Aptamil 1+ combină oligozaharidele GOS/FOS (galacto- și fructooligozaharide)cu 3’GL(3’-Galactozillactoză provine din procesul nostru delicat Lactofidus).
- Susține sistemul imunitar - Aptamil Nutri-Biotik 1+ conține Imuno-Nutrienți prezenți în mod natural și în laptele matern. Vitaminele C și D care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar
- Fierul contribuie la dezvoltarea normală a creierului și a țesutului nervos.
- Vitamina D și Calciul contribuie la dezvoltarea normală a oaselor și dinților.Susținut de Societatea Română de Pediatrie
Lista de ingrediente
Lactoză (din lapte de vacă), lapte de vacă degresat, maltodextrină, galactooligozaharide (din lapte de vacă), produs din zer [(zer demineralizat, concentrat din zer) (din lapte de vacă)], ulei de rapiță, ulei de floarea soarelui, ulei de floarea soarelui bogat în acid oleic, ulei de cocos, fosfat tricalcic, fructooligozaharide, carbonat de calciu, ulei de pește, citrat de potasiu, magneziu hidrogen fosfat, citrat de sodiu, clorură de potasiu, acid L-ascorbic, emulsifiant (lecitine (soia)), clorură de colină, sulfat feros, inozitol, clorură de magneziu, L-ascorbat de sodiu, sulfat de zinc, antioxidant (ascorbil palmitat), D-pantotenat de calciu, DL-alfa-tocoferil acetat, aromă (lapte), nicotinamidă, riboflavină, retinil palmitat, colecalciferol, hidroclorură de piridoxină, hidroclorură de tiamină, iodură de potasiu, acid pteroilmonoglutamic, fitomenadionă, D-biotină, cianocobalamină.
Declarații nutriționale
| Valori nutritionale | 100g pulbere | 13,6g pulbere | ||
|---|---|---|---|---|
| Valoare energetică | 1977/472 | kJ/kcal | 285/68 | kJ/kcal |
| Grasimi | 22.2 | g | 3.2 | g |
| Acizi grasi saturati | 7.2 | g | 1.0 | g |
| Acizi grași mononesaturați | 11.2 | g | 1.6 | g |
| Acizi grași polinesaturați | 3.8 | g | 0.5 | g |
| Acid arahidonic (AA) (LCP) | 0.06 | g | 0.0088 | g |
| Acid docosahexaenoic (DHA) (LCP) | 0.12 | g | 0.017 | g |
| Acid eicosapentaenoic (EPA) (omega-3) | 0.03 | g | 0.0036 | g |
| Acid linoleic (LA) | 3 | g | 0.435 | g |
| Acid alfa-linolenic (ALA) | 0.36 | g | 0.0523 | g |
| Glucide | 56.7 | g | 8.2 | g |
| Zaharuri | 55.9 | g | 8.1 | g |
| Lactoza | 54.1 | g | 7.80 | g |
| Polioli | ||||
| Inozitol | 46 | mg | 6.6 | mg |
| Fibre | 4.0 | g | 0.6 | g |
| Galactooligozaharide (GOS) | 3.3 | g | 0.48 | g |
| Fructooligozaharide(FOS) | 0.56 | g | 0.08 | g |
| 3'Galactozillactoze (3'GL) | 0.10 | g | 0.015 | g |
| Proteine | 9.5 | g | 1.4 | g |
| Vitamine și minerale | ||||
| Vitamina A | 413 | µg-RE | 59 | µg-RE |
| Vitamina D | 12 | µg | 1.7 | µg |
| Vitamina E | 10 | mg TE | 1.5 | mg TE |
| Vitamina K | 40 | µg | 5.8 | µg |
| Vitamina C | 64 | mg | 9.3 | mg |
| Tiamină | 0.71 | mg | 0.10 | mg |
| Riboflavină | 1 | mg | 0.14 | mg |
| Niacină | 3.2 | mg | 0.46 | mg |
| Vitamina B6 | 0.390 | mg | 0.056 | mg |
| Folat | 94 | µg | 14 | µg |
| Vitamina B12 | 1.3 | µg | 0.18 | µg |
| Biotină | 12 | µg | 1.8 | µg |
| Acid pantotenic | 3.443 | mg | 0.496 | mg |
| Sodiu | 164 | mg | 23.6 | mg |
| Potasiu | 582 | mg | 84 | mg |
| Clorură | 373 | mg | 54 | mg |
| Calciu | 505 | mg | 73 | mg |
| Fosfor | 347 | mg | 50 | mg |
| Magneziu | 47 | mg | 6.8 | mg |
| Fier | 7.1 | mg | 1.0 | mg |
| Zinc | 3.5 | mg | 0.50 | mg |
| Cupru | 0.373 | mg | 0.054 | mg |
| Mangan | 0.036 | mg | 0.005 | mg |
| Fluorură* | ≤0,042 | mg | ≤0,0061 | mg |
| Seleniu | 22 | µg | 3.1 | µg |
| Iod | 9 | µg | 13 | µg |
| Alte substanțe | ||||
| L-carnitină | 14 | mg | 2.0 | mg |
| Colină | 115mg | mg | 17 | mg |
| Taurină | 0.87 | mg | 0.12 | mg |
| Carbohidrați non-calorici (GOS) | 1.6 | g | 0.2 | g |
Mod de preparare
1. Spală-te bine pe mâini, sterilizează toate ustensilele utilizate în prepararea laptelui și asigură-te că marginea ambalajului este curată.
2. Fierbe apa potabilă pentru prepararea laptelui timp de 5 minute, apoi lăsă la răcit până la cca 37ºC.
3. Toarnă în recipientul pregătit (biberon) cantitatea de apă fiartă şi răcită, necesară conform dozării pentru o masă.
4. Dozează pulberea cu linguriţa din capacul ambalajului, nivelată cu ajutorul marginii din interiorul cutiei.
5. Adaugă pulberea conform tabelului de dozare în recipientul pregătit (biberon).
6. Închide recipientul şi agită vertical și viguros timp de 10 secunde. Este foarte important să respecți modalitatea și timpul de agitare pentru a dizolva corect pudra.
7. Verifică pe încheietura mâinii tale temperatura laptelui preparat (cca 37ºC).
Comandă mostră
Arii de expertiză
Portofoliul Nutricia de soluții nutriționale bazate pe știință este conceput pentru a avea un impact pozitiv asupra sănătății prin alimente pentru persoanele care au cea mai mare nevoie de acestea și în cele mai critice momente din viața lor, de la primele 1000 de zile și mai departe până la bătrânețe.