- nutriciamed
- 0 Comments
Lapte praf, 800g, 2-3 ani
Beneficii
- Conține nutrienți prezenți natural în laptele matern - Aptamil Nutri-Biotik 2+ conține Omega-3 și Omega-6, unii dintre nutrienții prezenți natural în laptele matern.
- Conține Nutri-Fibre - Mixul nostru unic de fibre GOS/FOS și 3'-GL / 3’-GL provine din procesul nostru unic Lactofidus
- Aptamil Nutri-Biotik 2+ conține Imuno-Nutrienți prezenți în mod natural și în laptele matern. Vitaminele C și D contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar
- Fierul contribuie la dezvoltarea normală a creierului și a țesutului nervos.
- Vitamina D și Calciul contribuie la dezvoltarea sistemului osos și dinților.
- Susținut de Societatea Română de Pediatrie
Lista de ingrediente
Lactoză (din lapte de vacă), lapte de vacă degresat, maltodextrină, galactooligozaharide (din lapte de vacă), produs din zer [(zer demineralizat, concentrat din zer) (din lapte de vacă)], ulei de rapiță, ulei de floarea soarelui, ulei de floarea soarelui bogat în acid oleic, ulei de cocos, fosfat tricalcic, fructooligozaharide, carbonat de calciu, ulei de pește, citrat de potasiu, magneziu hidrogen fosfat, citrat de sodiu, clorură de potasiu, acid L-ascorbic, emulsifiant (lecitine (soia)), clorură de colină, sulfat feros, inozitol, clorură de magneziu, L-ascorbat de sodiu, sulfat de zinc, antioxidant (ascorbil palmitat), D-pantotenat de calciu, DL-alfa-tocoferil acetat, aromă (lapte), nicotinamidă, riboflavină, retinil palmitat, colecalciferol, hidroclorură de piridoxină, hidroclorură de tiamină, iodură de potasiu, acid pteroilmonoglutamic, fitomenadionă, D-biotină, cianocobalamină.
Declarații nutriționale
| Valori nutritionale | 100g pulbere | 13,6g pulbere | ||
|---|---|---|---|---|
| Valoare energetică | 1900/453 | kJ/kcal | 273/65 | kJ/kcal |
| Grăsimi | 19 | g | 2.7 | g |
| Acizi grași saturați | 5.2 | g | 0.75 | g |
| Acid docosahexaenoic (DHA) (LCP) | 0.08 | g | 0.0117 | g |
| Acid linoleic (LA) | 4.2 | g | 0.6 | g |
| Acid alfa-linolenic (ALA) | 0.46 | g | 0.0667 | g |
| Glucide | 59.6 | g | 8.6 | g |
| Zaharuri | 44.4 | g | 6.4 | g |
| Lactoză | 41.6 | g | 5.98 | g |
| Polioli | ||||
| Inozitol | 33 | mg | 4.7 | mg |
| __Fibre | 4.0 | g | 0.6 | g |
| Galactooligozaharide (GOS) | 3.4 | g | 0.48 | g |
| Fructooligozaharide(FOS) | 0.56 | g | 0.08 | g |
| 3'Galactozillactoze (3'GL) | 0.070 | g | 0.010 | g |
| Proteine | 9.1 | g | 1.3 | g |
| Vitamine și minerale | ||||
| Sare | 0.44 | g | 0.06 | g |
| Vitamina A | 516 | µg-RE | 74 | µg-RE |
| Vitamina D | 23 | µg | 3.25 | µg |
| Vitamina E | 10 | mg TE | 1.5 | mg TE |
| Vitamina K | 46 | µg | 6.6 | µg |
| Vitamina C | 99 | mg | 14 | mg |
| Tiamină | 0.29 | mg | 0.04 | mg |
| Riboflavină | 1.6 | mg | 0.23 | mg |
| Vitamina B6 | 0.452 | mg | 0.065 | mg |
| Folat | 90 | µg | 13 | µg |
| Vitamina B12 | 2.2 | µg | 0.32 | µg |
| Biotină | 11 | µg | 1.6 | µg |
| Acid pantotenic | 4.22 | mg | 0.606 | mg |
| Sodiu | 178 | mg | 25.5 | mg |
| Potasiu | 696 | mg | 100 | mg |
| Clorură | 355 | mg | 51 | mg |
| Calciu | 837 | mg | 120 | mg |
| Fosfor | 459 | mg | 66 | mg |
| Magneziu | 68 | mg | 9.7 | mg |
| Fier | 9.1 | mg | 1.3 | mg |
| Zinc | 2.7 | mg | 0.49 | mg |
| Iod | 109 | µg | 16 | µg |
| Alte substanțe | ||||
| Colină | 77 | mg | 11 | mg |
| Carbohidrați non-calorici (GOS) | 1.6 | g | 0.2 | g |
Mod de preparare
1. Spală-te bine pe mâini, sterilizează toate ustensilele utilizate în prepararea laptelui și asigură-te că marginea ambalajului este curată.
2. Fierbe apa potabilă pentru prepararea laptelui timp de 5 minute, apoi lăsă la răcit până la cca 37ºC.
3. Toarnă în recipientul pregătit (biberon) cantitatea de apă fiartă şi răcită, necesară conform dozării pentru o masă.
4. Dozează pulberea cu linguriţa din capacul ambalajului, nivelată cu ajutorul marginii din interiorul cutiei.
5. Adaugă pulberea conform tabelului de dozare în recipientul pregătit (biberon).
6. Închide recipientul şi agită vertical și viguros timp de 10 secunde. Este foarte important să respecți modalitatea și timpul de agitare pentru a dizolva corect pudra.
7. Verifică pe încheietura mâinii tale temperatura laptelui preparat (cca 37ºC).
Comandă mostră
Arii de expertiză
Portofoliul Nutricia de soluții nutriționale bazate pe știință este conceput pentru a avea un impact pozitiv asupra sănătății prin alimente pentru persoanele care au cea mai mare nevoie de acestea și în cele mai critice momente din viața lor, de la primele 1000 de zile și mai departe până la bătrânețe.