- nutriciamed
- 0 Comments
Lapte praf 400g, pentru prematuri
Aptamil Prematil este formula noastră unică, special concepută pentru a îndeplini cerințele nutriționale crescute ale nou-născuților prematuri și având la bază peste 40 de ani de cercetare în prematuritate.
Beneficii
- În cazul bebelușilor născuți prematur, medicul poate recomanda Aptamil Prematil, o formulă cu o valoare calorică ridicată.
- Raport crescut proteine: energie
- Valoare calorică ridicată
- Nutrienți esențiali
- Formulă completă nutrițional în cazul în care nou-născutul nu poate fi alăptat.
Lista de ingrediente
Lapte degresat, lactoză (din lapte de vacă), sirop de glucoză, uleiuri vegetale (ulei de floarea-soarelui bogat în acid oleic, ulei de rapiță, ulei de floarea-soarelui, trigliceride cu lanț mediu (ulei de cocos, ulei de palmier, ulei de Evening primrose), proteine din zer (din lapte de vacă), galactooligozaharide (din lapte de vacă), grăsime din lapte anhidră (din lapte de vacă), lipide din ou, maltodextrină, citrat de sodiu, fructooligozaharide, fosfat de calciu, ulei de pește, clorură de sodiu, carbonat de calciu, ulei din Mortierella alpina, acid L-ascorbic, inozitol, clorură de colină, clorură de magneziu, citrat de potasiu, emulsifiant (lecitină din soia), DL-alfa tocoferil acetat, taurină, sulfat feros, sulfat de zinc, nicotinamidă, 5′-monofosfat citidină, L-carnitină, sare 5′-monofosfat uridină de sodiu, D-pantotenat de calciu, sare 5′-monofosfat inozină de sodiu, antioxidant (ascorbil palmitat), 5′-monofosfat adenozină, sulfat de cupru, sare 5′-monofosfat guanozină de sodiu, retinil acetat, DL-alfa tocoferol, hidroclorură de tiamină, retinil palmitat, riboflavină, hidroclorură de piridoxină, acid pteroilmonoglutamic, iodură de potasiu, selenit de sodiu, fitomenadionă, sulfat de mangan, D-biotină, colecalciferol, ciancobalamină.
Declarații nutriționale
| Valori nutritionale | 100g pulbere | 13,6g pulbere | ||
|---|---|---|---|---|
| Valoare energetică | 1990 / 475 | kJ/kcal | 335 / 80 | kJ/kcal |
| Grăsimi | 23 | g | 3.9 | g |
| Acizi grași saturați | 9.0 | g | 1.5 | g |
| Acizi grași mononesaturați | 10.2 | g | 1.7 | g |
| Acizi grași polinesaturați | 3.8 | g | 0.6 | g |
| Acid arahidonic (AA) | 0.12 | g | 0.020 | g |
| Acid docosahexaenoic (DHA) | 0.12 | g | 0.020 | g |
| Acid linoleic (LA) | 2.8 | g | 0.479 | g |
| Acid alfa-linolenic (ALA) | 0.42 | g | 0.0715 | g |
| Glucide | 49.8 | g | 8.4 | g |
| Zaharuri | 34.3 | g | 5.8 | g |
| Lactoza | 30.2 | g | 5.09 | g |
| Polioli | ||||
| Inozitol | 143 | mg | 24 | mg |
| Fibre | 3.4 | g | 0.6 | g |
| Galactooligozaharide (GOS) | 2.9 | g | 0.48 | g |
| Fructooligozaharide(FOS) | 0.475 | g | 0.08 | g |
| Proteine | 15.8 | g | 2.7 | g |
| Vitamine și minerale | ||||
| Sare | 1.00 | g | 0.17 | g |
| Vitamina A | 2172 | µg | 366 | µg |
| Vitamina D | 18 | µg | 3.1 | µg |
| Vitamina E | 28 | mg TE | 4.6 | mg TE |
| Vitamina K | 40 | µg | 6.7 | µg |
| Vitamina C | 109 | mg | 18 | mg |
| Tiamină | 0.85 | mg | 0.14 | mg |
| Riboflavină | 1.2 | mg | 0.20 | mg |
| Niacină | 14 | mg | 2.4 | mg |
| Vitamina B6 | 0.70 | mg | 0.12 | mg |
| Folat | 346 | µg | 58.3 | µg |
| Vitamina B12 | 1.20 | µg | 0.20 | µg |
| Biotină | 21 | µg | 3.6 | µg |
| Acid pantotenic | 5.0 | mg | 0.84 | mg |
| Sodiu | 413 | mg | 69.6 | mg |
| Potasiu | 481 | mg | 81 | mg |
| Clorură | 522 | mg | 88 | mg |
| Calciu | 616 | mg | 104 | mg |
| Fosfor | 371 | mg | 62 | mg |
| Magneziu | 47 | mg | 7.9 | mg |
| Fier | 9.5 | mg | 1.6 | mg |
| Zinc | 6.6 | mg | 1.1 | mg |
| Cupru | 0.475 | mg | 0.080 | mg |
| Mangan | 0.036 | mg | 0.006 | mg |
| Fluorură* | <=0,043 | mg | <=0,0072 | mg |
| Molibden* | <=0,043 | mg | <=0,0072 | mg |
| Seleniu | 27 | µg | 4.5 | µg |
| Crom* | <=0,043 | mg | <=0,0072 | mg |
| Iod | 162 | µg | 27 | µg |
| Alte substanțe | ||||
| L-carnitină | 12 | mg | 2.1 | mg |
| Colină | 152 | mg | 26 | mg |
| Taurină | 33 | mg | 5.5 | mg |
| Nucleotide | 20 | mg | 3.4 | mg |
Mod de preparare
1. Spală-te bine pe mâini, sterilizează toate ustensilele utilizate în prepararea laptelui și asigură-te că marginea ambalajului este curată. Fierbe apa potabilă pentru prepararea laptelui timp de 5 minute, apoi lasă la răcit până la cca 40°C.
2. Toarnă în recipientul pregătit (biberon) 2/3 din cantitatea de apă fiartă şi răcită, necesară conform dozării pentru o masă.
3. Dozează pulberea cu linguriţa din interiorul ambalajului conform tabelului de dozare și adaug-o în recipientul pregătit (biberon).
4. Închide biberonul şi agită-l imediat, vertical și viguros timp de 10 secunde pentru a dizolva pulberea. Adaugă restul de apă și mai agită câteva secunde. Este foarte important să respecți modalitatea și timpul de agitare pentru a dizolva corect pulberea.
5. Verifică pe încheietura mâinii tale temperatura laptelui preparat înainte de a-l administra copilului (cca 37°C).
Comandă mostră
Notă importantă: OMS recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni şi continuarea alăptării alături de începerea diversificării la sfatul medicului. OMS recomandă ca femeile gravide și mamele să fie informate despre avantajele și superioritatea alăptării, hrănirea maternă și alăptare, efectele negative posibile asupra alăptării la introducerea hrănirii parţiale cu biberonul, dificultatea de a se reveni asupra deciziei de a nu mai alăpta, utilizarea corespunzătoare a preparatelor pentru sugari, implicaţiile sociale și financiare ale utilizării lor, riscurile legate de sănătate ale utilizării necorespunzătoare a preparatelor pentru sugari.
Arii de expertiză
Portofoliul Nutricia de soluții nutriționale bazate pe știință este conceput pentru a avea un impact pozitiv asupra sănătății prin alimente pentru persoanele care au cea mai mare nevoie de acestea și în cele mai critice momente din viața lor, de la primele 1000 de zile și mai departe până la bătrânețe.