Înscrie-te în Club Nutricia

Compoziție unică, pentru o nutriție enterală eficientă și toleranță gastrointestinală maximă

Este aliment destinat unor scopuri medicale speciale, notificat la Ministerul Sănătății (INSP), pentru regimul dietetic al malnutriției asociate bolii. Produsul trebuie utilizat sub supraveghere medicală.

Este o soluție enterală normocalorică, completă nutrițional, gata preparată, izotonică, fără fibre, pentru administrare pe sondă sau stomă. Nu conține gluten sau lactoză.

Este indicat pacienților cu malnutriție sau la risc de malnutriție, cu un tract digestiv funcțional sau parțial funcțional, care nu pot sau nu doresc să consume o cantitate de alimente convenționale sau suplimente nutritive orale suficientă pentru a le asigura necesarul nutrițional, sau pentru care alimentația pe care orală este contraindicată (pacienți inconștienți sau cu dificultăți de deglutiție).

Beneficii

* Department of Health, 1991; NHMRC, 1991, 2006; British Nutrition Foundation, 1992; IOM, 1997, 2000a, 2000b, 2001, 2004; Yates et al, 1998; 1999/21/EC
** FAO/WHO/UNU, 2007
*** Health Council of the Netherlands, BNF, Scientific Advisory Committee on Nutrition (UK), Deutsche Gesellschaft für Ernährung, Superior Health Council of Belgium , AFSSA, CNERNA-CNRS (France) , Società Italiana di Nutrizione Umana (Italy) , American Heart Association Nutrition Committee, US dept. of Health & Human Services & U.S. Dept. of Agriculture, FAO/WHO, International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids

Compoziție

Despre produs

Lista de ingrediente

Apa, maltodextrină, uleiuri vegetale (ulei de floarea soarelui, ulei din semințe de rapiță, MCT (ulei de nucă de cocos, ulei din sâmburi de palmier)), proteine din zer (din lapte de vacă), făină de orez, cazeinat din proteine din lapte de vacă, proteine din mazăre, proteine din soia, corector de aciditate (acid citric), emulgator (lecitină din soia), clorură de sodiu, ulei de pește, hidroxid de potasiu, fosfat tricalcic, fosfat hidrogenat dipotasic, citrat de potasiu, carotenoizi din surse vegetale (conțin soia) (β-caroten, luteină, licopen oleorășină din tomate), hidroxid de calciu, clorură de colină, clorură de potasiu, hidroxid de magneziu, L-ascorbat de sodiu, fosfat de magneziu hidrogenat, lactat feros, sulfat de zinc, nicotinamidă, retinil acetat, DL- α-tocopheril acetat, gluconat de cupru, sulfat de mangan, selenit de sodiu, D-pantotenat de calciu, clorură de crom, D-biotină, colecalciferol, hidroclorură de tiamină, acid pteroilmonoglutamic, hidroclorură de piridoxină, riboflavină, iodură de potasiu, fluorură de sodiu, molibdat de sodiu, fitomenadionă, cianocobalamină.

Comunicări Marketing
Comunicare prin e-mail
Ne angajăm să protejăm și să respectăm confidențialitatea persoanelor și să ne luăm foarte în serios obligațiile care ne revin în temeiul legislației privind protecția datelor. Pentru a vă înregistra vă rugăm să citiți și să acceptați termenii și condițiile noastre și politica de confidențialitate.
Termeni şi condiții

1. World Health Organization. Protein and amino acid requirements in human nutrition: report of a joint FAO/WHO/UNU expert consultation. 2007; WHO technical report series ; no. 935.
2. Kuyumcu S, Menne D, Curcic J, et al. Noncoagulating enteral formula can empty faster from the stomach: A double-blind, randomized crossover trial using magnetic resonance imaging. Journal of Parenteral and Enteral Nutrition. 2015;39:544-551.
3. van den Braak CC, Klebach M, Abrahamse E, et al. A novel protein mixture containing vegetable proteins renders enteral nutrition products non-coagulating after in vitro gastric digestion. Clinical Nutrition. 2013;32:765-771.
4. Klebach M, Hofman Z, Bluemel S, et al. Effect of protein type in enteral nutrition formulas on coagulation in the stomach in vivo: Post hoc analyses of a randomized controlled trial with MRI. Abstract presented at Clinical Nutrition Week, January 16–19; Austin, Tx. Journal of Parenteral and Enteral Nutrition. 2016;40:134(21).
5. Luttikhold J, van Norren K, Rijna H, et al. Jejunal feeding is followed by a greater rise in plasma cholecystokinin, peptide YY, glucagon-like peptide 1, and glucagon-like peptide 2 concentrations compared with gastric feeding in vivo in humans: a randomized trial. Am J Clin Nutr. 2016;103:435–43.
6. Abrahamse E, van der Lee S, van den Braak S, et al. Gastric non-coagulation of enteral tube feed yields faster gastric emptying of protein in a dynamic in vitro model. Abstract presented at 34th ESPEN Congress. Sept 8-11; Barcelona, Spain. Clinical Nutrition Supplements. 2012;7:PP239(119).
7. Liu J, Klebach M, Abrahamse E, et al. Specific protein mixture reduces coagulation: An in vitro stomach model study mimicking a gastric condition in critically ill patients. Poster presented at 38th ESPEN Congress. 17-20 September; Copenhagen, Denmark. Clinical Nutrition. 2016;35:MON-P182 (S220).
8. Beckers EJ, Jeukendrup AE et al. Gastric emptying of carbohydrate–medium chain triglyceride suspensions at rest. Int J Sports Med. 1992 Nov;13(8):581-4.
9. Hunt JN, Knox MT. A relation between the chain length of fatty acids and the slowing of gastric emptying. J Physiol.1968 Feb;194(2):327-36.
10. Cooper DA, Eldridge AL, Peters JC. Dietary carotenoids and certain cancers, heart disease and age-related macular degeneration: A review of recent research. Nutrition Reviews 1999; 57: 201-214.

Arii de expertiză

Portofoliul Nutricia de soluții nutriționale bazate pe știință este conceput pentru a avea un impact pozitiv asupra sănătății prin alimente pentru persoanele care au cea mai mare nevoie de acestea și în cele mai critice momente din viața lor, de la primele 1000 de zile și mai departe până la bătrânețe.