APTAMIL® CESARBIOTIK


Compoziție unică pentru susținerea sistemului imunitar al sugarilor născuți prin cezariană care nu pot fi alăptați prin echilibrarea microbiotei intestinale:

  • Complexul simbiotic SYNEO™, format din tulpina probiotică Bifidobacterium breve M-16V și oligozaharidele prebiotice scGOS/lcFOS (9:1), aduce microbiota intestinală a sugarilor născuți prin cezariană mai aproape de cea a sugarilor născuți pe cale vaginală
  • Prebioticele scGOS/lcFOS (9:1) - dovedit clinic că reduc riscul de apariție a infecțiilor, potențial și în cazul sugarilor născuți prin cezariană
  • 2’-Fucozillactoză (2’-FL ), oligozaharidă identică structural cu cea din laptele matern – HMO, are efecte benefice asupra funcțiilor intestinale și imunitare
  • Imunonutrienți: LCPUFA (DHA & ARA) influențează imunitatea prin multiple mecanisme de interacțiune, iar vitaminele C, D, E și zincul contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar

Beneficii


Este dovedit clinic că BIOTICELE din Aptamil® CESARBIOTIK:


ECHILIBREAZĂ MICROBIOTA INTESTINALĂ A SUGARILOR NĂSCUȚI PRIN CEZARIANĂ

aducând-o mai aproape de cea a sugarilor născuți pe cale vaginală în câteva zile *

* Combinație de oligozaharide prebiotice scGOS/lcFOS (9:1) cu Bifidobacterium breve M-16V


SUSȚIN DEZVOLTAREA SISTEMULUI IMUNITAR**


** Oligozaharide prebiotice scGOS/lcFOS (9:1)


REDUC RSCUL DE APARIȚIE A INFECȚIILOR***


*** Oligozaharide prebiotice scGOS/lcFOS (9:1) sau 2’-FL

Alte informații științifice


• Incidența nașterilor prin cezariană este în creștere, acestea fiind asociate cu disbioza microbiotei intestinale și creșterea riscului de infecții

• Este demonstrat clinic că oligozaharidele prebiotice unice scGOS/lcFOS (9:1) din Aptamil CESARBIOTIK reduc riscul de apariție a infecțiilor în primii 2 ani și mai târziu în viață, cu potențial și în cazul sugarilor născuți prin cezariană

• Complexul unic de simbiotice SYNEO™ din Aptamil CESARBIOTIK are potențial pentru a susține dezvoltarea sistemului imunitar prin echilibrarea microbiotei intestinale


află mai multe

Despre produs

✓ Complexul simbiotic SYNEO™:

  • prebiotice - scGOS/lcFOS (9:1)
  • probiotice - Bifidobacterium breve M-16V

✓ 2’-Fucozillactoză (2’-FL ) oligozaharidă identică structural cu cea din laptele matern – HMO

✓ Imunonutrienți: LCPUFA (DHA & ARA), vitaminele C, D, E și zinc

✓ Ambalaj creat parțial din materiale regenerabile, pe bază de plante, 800 g


Aptamil® CESARBIOTIK 1
Lapte de început, 0-6 luni


Aptamil® CESARBIOTIK 2
Lapte de continuare, 6-12 luni

Lista de
ingrediente


află mai multe

Declarații nutriționale


află mai multe

Mod de
preparare


află mai multe

Lista ingrediente
Lactoză (din lapte de vacă) uleiuri vegetale (ulei de floarea-soarelui bogat în acid oleic, ulei de cocos, ulei de rapiță, ulei de floarea-soarelui, în proporții variabile)
lapte de vacă degresat zer demineralizat (din lapte de vacă)
galactooligozaharide (din lapte de vacă) concentrat din zer (din lapte de vacă)
proteină din lapte de vacă fructooligozaharide
ulei de pește fosfat tricalcic
clorură de potasiu ulei din Mortierella alpina
citrat de sodiu 2'Fucozillactoză (2'-FL)
clorură de colină citrat de potasiu
clorură de magneziu acid L-ascorbic
magneziu hidrogen fosfat emulsifiant (lecitine (soia))
taurină inozitol
Bifidobacterium breve sulfat feros
sulfat de zinc uridină 5'-monofosfat de sodiu
5'-monofosfat citidină antioxidant (ascorbil palmitat)
5'-monofosfat adenozină inozină 5'-monofosfat de sodiu
L-carnitină nicotinamidă
D-pantotenat de calciu guanozină 5'-monofosfat de sodiu
sulfat de cupru DL-alfa-tocoferil acetat
retinil palmitat riboflavină
hidroclorură de tiamină hidroclorură de piridoxină
iodură de potasiu acid pteroilmonoglutamic
sulfat de mangan selenit de sodiu
fitomenadionă colecalciferol
D-biotină cianocobalamină

Lista ingrediente
Lactoză (din lapte de vacă) uleiuri vegetale (ulei de floarea-soarelui bogat în acid oleic, ulei de cocos, ulei de rapiță, ulei de floarea-soarelui, în proporții variabile)
lapte de vacă degresat zer demineralizat (din lapte de vacă)
galactooligozaharide (din lapte de vacă) concentrat din zer (din lapte de vacă)
proteină din lapte de vacă fructooligozaharide
ulei de pește fosfat tricalcic
clorură de potasiu ulei din Mortierella alpina
citrat de sodiu 2'Fucozillactoză (2'-FL)
clorură de colină citrat de potasiu
clorură de magneziu acid L-ascorbic
magneziu hidrogen fosfat emulsifiant (lecitine (soia))
taurină inozitol
Bifidobacterium breve sulfat feros
sulfat de zinc uridină 5'-monofosfat de sodiu
5'-monofosfat citidină antioxidant (ascorbil palmitat)
5'-monofosfat adenozină inozină 5'-monofosfat de sodiu
L-carnitină nicotinamidă
D-pantotenat de calciu guanozină 5'-monofosfat de sodiu
sulfat de cupru DL-alfa-tocoferil acetat
retinil palmitat riboflavină
hidroclorură de tiamină hidroclorură de piridoxină
iodură de potasiu acid pteroilmonoglutamic
sulfat de mangan selenit de sodiu
fitomenadionă colecalciferol
D-biotină cianocobalamină

Aptamil® CESARBIOTIK 1

Lapte de început, 0-6 luni

Declaraţie nutriţională la 100 g pulbere la 100 ml lapte reconstituit (13,8 g pulbere)
Valoare energetică 2004 / 479 kJ/kcal 277 / 66 kJ/kcal
Grăsimi 🢓 24.3 g 3.4 g
Acizi grași saturați 7.9 g 1.1 g
Acizi grași mononesaturați 12.2 g 1.7 g
Acizi grași polinesaturați 4.2 g 0.6 g
- Acid arahidonic (ARA) 0.12 g 0.0166 g
- Acid docosahexaenoic (DHA) 0.12 g 0.0166 g
- Acid eicosapentaenoic (EPA) 0.03 g 0.0036 g
- Acid linoleic (LA) 3.3 g 0.453 g
- Acid alfa-linolenic (ALA) 0.39 g 0.0543 g
Glucide 🢓 53.3 g 7.4 g
Zaharuri 52.1 g 7.2 g
- Lactoză 50.2 g 6.93 g
Polioli
- Inozitol 46 mg 6.3 mg
Fibre 🢓 4.3 g 0.6 g
Galactooligozaharide (GOS) 3.5 g 0.48 g
Fructooligozaharide (FOS) 0.58 g 0.08 g
2'Fucozillactoza (2'-FL) 0.18 g 0.03 g
Proteine 9.6 g 1.3 g
Vitamine și minerale 🢓
Vitamina A 419 µg-RE 58 µg-RE
Vitamina D 10 µg 1.45 µg
Vitamina E 8.5 mg α-TE 1.2 mg α-TE
Vitamina K 31 µg 4.2 µg
Vitamina C 72 mg 9.9 mg
Tiamină 0.42 mg 0.06 mg
Riboflavină 1.1 mg 0.15 mg
Niacină 3.1 mg 0.43 mg
Vitamina B6 0.34 mg 0.047 mg
Folat 98 µg 13 µg
Vitamina B12 0.94 µg 0.13 µg
Biotină 13 µg 1.8 µg
Acid pantotenic 3.593 mg 0.496 mg
Sodiu 158 mg 21.8 mg
Potasiu 559 mg 77 mg
Clorură 405 mg 56 mg
Calciu 404 mg 56 mg
Fosfor 283 mg 39 mg
Magneziu 48 mg 6.6 mg
Fier 3.8 mg 0.53 mg
Zinc 3.5 mg 0.49 mg
Cupru 0.378 mg 0.052 mg
Mangan 0.025 mg 0.004 mg
Fluorură* ≤0,043 mg ≤0,0059 mg
Seleniu 18 µg 2.5 µg
Iod 92 µg 13 µg
Alte substanțe 🢓
L-carnitină 10 mg 1.4 mg
Colină 166 mg 23 mg
Taurină 39 mg 5.4 mg
Carbohidrați non-calorici (GOS) 1.7 g 0.2 g
* pot apărea variaţii naturale în materia primă

Aptamil® CESARBIOTIK 2

Lapte de continuare, 6-12 luni

Declaraţie nutriţională la 100 g pulbere la 100 ml lapte reconstituit (14,2 g pulbere)
Valoare energetică 2004 / 479 kJ/kcal 285 / 68 kJ/kcal
Grăsimi 🢓 24.3 g 3.5 g
Acizi grași saturați 7.9 g 1.1 g
Acizi grași mononesaturați 12.2 g 1.7 g
Acizi grași polinesaturați 4.2 g 0.6 g
- Acid arahidonic (ARA) 0.12 g 0.017 g
- Acid docosahexaenoic (DHA) 0.12 g 0.017 g
- Acid eicosapentaenoic (EPA) 0.03 g 0.0037 g
- Acid linoleic (LA) 3.3 g 0.466 g
- Acid alfa-linolenic (ALA) 0.39 g 0.0559 g
Glucide 🢓 53.3 g 7.6 g
Zaharuri 52.1 g 7.2 g
- Lactoză 50.2 g 7.13 g
Polioli
- Inozitol 46 mg 6.5 mg
Fibre 🢓 4.3 g 0.6 g
Galactooligozaharide (GOS) 3.5 g 0.5 g
Fructooligozaharide (FOS) 0.58 g 0.08 g
2'Fucozillactoza (2'-FL) 0.18 g 0.03 g
Proteine 9.6 g 1.4 g
Vitamine și minerale 🢓
Vitamina A 419 µg-RE 60 µg-RE
Vitamina D 10 µg 1.49 µg
Vitamina E 8.5 mg α-TE 1.2 mg α-TE
Vitamina K 31 µg 4.3 µg
Vitamina C 72 mg 10 mg
Tiamină 0.42 mg 0.06 mg
Riboflavină 1.1 mg 0.15 mg
Niacină 3.1 mg 0.44 mg
Vitamina B6 0.34 mg 0.048 mg
Folat 98 µg 14 µg
Vitamina B12 0.94 µg 0.13 µg
Biotină 13 µg 1.8 µg
Acid pantotenic 3.593 mg 0.510 mg
Sodiu 158 mg 22.5 mg
Potasiu 559 mg 79 mg
Clorură 405 mg 58 mg
Calciu 404 mg 57 mg
Fosfor 283 mg 40 mg
Magneziu 48 mg 6.8 mg
Fier 3.8 mg 0.54 mg
Zinc 3.5 mg 0.5 mg
Cupru 0.378 mg 0.054 mg
Mangan 0.025 mg 0.004 mg
Fluorură* ≤0,043 mg ≤0,0061 mg
Seleniu 18 µg 2.6 µg
Iod 92 µg 13 µg
Alte substanțe 🢓
L-carnitină 10 mg 1.5 mg
Colină 166 mg 24 mg
Taurină 39 mg 5.5 mg
Carbohidrați non-calorici (GOS) 1.7 g 0.2 g
* pot apărea variaţii naturale în materia primă

Aptamil® CESARBIOTIK 1

Lapte de început, 0-6 luni

Prepararea unei mese

Cantitățile și numărul de mese indicate în tabelul de mai sunt orientative și pot varia în funcție de apetitul copilului tău. Pentru alte precizări, îți recomandăm să consulți medicul. Diluția standard: 3 măsuri rase + 90 ml apă (40°C) = 100 ml formulă de lapte preparată.

Vârsta sugarului Nr. de mese în 24 de ore Nr. de măsuri pentru o masă Cantitatea de apă pentru o masă (ml)
Până la 2 săptămâni 6 3 90
2-4 săptămâni 5 4 120
4-8 săptămâni 5 5 150
8-12 săptămâni 5 6 180
3-4 luni 5 6 180
4-5 luni 5 7 210
5-6 luni 5 7 210
1

Spală-te bine pe mâini, sterilizează toate ustensilele utilizate în prepararea formulei de lapte și asigură-te că marginea ambalajului este curată.

2

Fierbe apa potabilă pentru prepararea formulei de lapte timp de 5 minute, apoi lasă la răcit până la cca 40°C.Toarnă în recipientul pregătit (biberon) cantitatea de apă fiartă și răcită, necesară conform dozării pentru o masă.

3

Dozează pudra cu lingurița din capacul ambalajului, nivelată cu ajutorul marginii din interiorul cutiei. Adaugă pudra conform tabelului de dozare în recipientul pregătit (biberon).

4

Închide recipientul și agită vertical și viguros timp de 10 secunde. Este foarte mportant să respecți modalitatea și timpul de agitare pentru a dizolva corect pudra.

5

Verifică pe încheietura mâinii tale temperatura formulei de lapte preparate (cca 37°C)

Aptamil® CESARBIOTIK 2

Lapte de continuare, 6-12 luni

Prepararea unei mese

Cantitățile și numărul de mese indicate în tabelul de mai sunt orientative și pot varia în funcție de apetitul copilului tău. Pentru alte precizări, îți recomandăm să consulți medicul. Diluția standard: 3 măsuri rase + 90 ml apă (40°C) = 100 ml formulă de lapte preparată.

Vârsta sugarului Nr. de mese în 24 de ore Nr. de măsuri pentru o masă (1 măsură = 4,7g) Cantitatea de apă pentru o masă (ml)
Luna a 6-a 5 7 210
7-12 luni 3-4 7 210
1

Spală-te bine pe mâini, sterilizează toate ustensilele utilizate în prepararea formulei de lapte și asigură-te că marginea ambalajului este curată.

2

Fierbe apa potabilă pentru prepararea formulei de lapte timp de 5 minute, apoi lasă la răcit până la cca 40°C.Toarnă în recipientul pregătit (biberon) cantitatea de apă fiartă și răcită, necesară conform dozării pentru o masă.

3

Dozează pudra cu lingurița din capacul ambalajului, nivelată cu ajutorul marginii din interiorul cutiei. Adaugă pudra conform tabelului de dozare în recipientul pregătit (biberon).

4

Închide recipientul și agită vertical și viguros timp de 10 secunde. Este foarte mportant să respecți modalitatea și timpul de agitare pentru a dizolva corect pudra.

5

Verifică pe încheietura mâinii tale temperatura formulei de lapte preparate (cca 37°C)



1. West CE et al. J Allergy Clin Immunol, 2015;135(1):3–13; 2. Walker WA et al. Pediatr Res, 2015;77(1):220–8; 3. Martin R et al. Benef Microbes, 2010;1(4):367–82; 4. Wopereis H et al. Pediatr Allergy Immunol, 2014;25(5):428–38; 5. Belkaid Y et al. Immunity, 2017;46(4):562–76; 6. Vighi G et al. Clin Exp Immunol, 2008;153(SUPPL. 1):3–6; 7. Kumar H et al. Microorganisms, 2020;8(12); 8. Underwood M et al. Pediatr Res, 2015;77(1–2):229–35; 9. Shaterian N et al. Open Medicine, 2021;16:624–39; 10. West CE et al. J Allergy Clin Immunol, 2015; 11. Zheng D et al. Cell Research volume, 2020;30:492-506; 12. Boerma T et al. The Lancet, 2018; Vol 392 Oct13:1341–8; 13. Reyman M et al. Nature communications, 2019;10:4997; 14. McDonnell L, Gut Microbes, 2021; Vol.13, No. 1, e1870402; 15. Roswall et al. Cell Host & Microbe, 2021;29:765–76; 16. Sevelsted A et al. Pediatrics, 2015;135:e92–98; 17. Chua et al. JPGN, 2017;65:102–6; 18. Miller et al. PLOS Medicine, 2020; 17. WHO. Infant and young child feeding, 2003; 18. Lönnerdal BJ. Nutr, 1986;116(4):499–513; 19. Pereira PC. Nutrition, 2014;30(6),619–27; 20. Agostoni C et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2009:49:112–25; 21. Zivkovic AM et al. Proc Natl Acad Sci USA, 2011 (15);108 Suppl 1:4653–8; 22. Field CJ, J Nutr, 2005; 23. Blewett HJH et al. Adv Food Nutr Res, 2008;54:45–80; 24. Hobbs A et al. BMC Pregnancy Childbirth, 2016 Apr 26;16:90; 25. Gibson GR et al. Nat Rev Gastroenterol Hepatol, 2017;14(8):491–503; 26. Brandmiller J et al. J Pediatr, 1998;133:95–8; 27. Bode L. Nutrition Reviews, 2009; 67(Suppl. 2):S183–S191; 28. Wickramasinghe S et al. BMC Microbiol, 2015;15:172. 29. Eiwegger T et al. Pediatr Res, 2004;56(4):536–40; 30. Bode L et al. Thromb Haemost, 2004;92(6):1402–10; 31. Eiwegger T et al. Pediatr Allergy Immunol, 2010;21(8):1179–88; 32. Boehm G et al. In: Mattia-Sandholm T(ed): Funct. Diary prod. Woodhead Publ Ltd, 2002; 33. Newburg D et al. Glycobiology, 2004;14(3):253–6; 34. Wang S, et al. Neurosci Biobehav Rev, 2018;95:191–201. 35. Gomez-Gallego C et al. Nutrients, 2018;10:1355; 36. Boix-Amorós A et al. Front Microbiology, 2016:492; 37. Aguilar-Toala J et al. Trends in Food Science & Technology, 2018;75:105–114; 38. Salminen S et al. Nat Rev Gastroenterol Hepatol, 2021;18(9):649–67; 39. Hill C et al. Nat Rev Gastroenterol Hepatol, 2014;11(8):506–14; 40. Van ‘t Land et al. In: Watson, R.R., Zibadi, S. and Preedy, V.R. (eds.), 2010. Dietary components and immune function. Springer, Berlin, Germany, pp. 25–41; 41. Newburg DS et al. Lancet, 1998;351(9110):1160–4. 42. Ballard O et al. Pediatr Clin North Am, 2013;60(1):49–74; 43. Bruzzese E et al. Clin Nutr, 2009;28(2):156–61; 44. Arslanoglu et al. Journal of Nutrition, 2007;137:2420–4; 45. Chatchatee P et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2014;58(4):428–37; 46. Arslanoglu S et al. J Nutr, 2008;138:1091–5; 47. Turroni et al. PloS one, 2012;7(5),e36957; 48. Yatsunenko et al. Nature, 2012;486(7402),222–7; 49. Lewis et al. Microbiome, 2015;3(1); 50. Van der Aa LB et al. Clin Exp Allergy, 2010;40:795–804; 51. Thurl S el al. J Nutr, 2008; 52. Erney RM et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2000; 53. Reverri El et al. Nutrients, 2018; 54. Weichert S et al. Nutr Res, 2013;33:831–8; 55. Yu ZT et al. J. Nutr, 2016;146:1980–90; 56. Costantini L et al. Int. J. Mol. Sci, 2017;18:2645; 57. Hageman et al. Curr Allergy Asthma Rep, 2012;2:564–73; 58. Lassi ZS et al. Cochrane Database Syst Rev, 2020;4(4); 59. EFSA Journal, 2009;7(9):1229,34pp; 60. EFSA Journal, 2014;12(5):3653,9pp; 61. EFSA Journal, 2015;13(7):4182,9pp; 62. EFSA Journal, 2015;13(11):4298,9pp; 63. Carr AC, Maggini S. Nutrients, 2017;9(11):1211; 64. Lewis ED et al. IUBMB Life, 2019;71(4):487–94; 65. Lee GY, Nim Han S. Nutrients, 2018;10(11):1614; 66. Azagra-Boronat I et al. Front. Immunol, 2019;10:17721; 67. Knol J et al. British Journal of Nutrition, 2005;94:783–90; 68. Moro G et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2002;34:291–5; 69. Fox AT et al. Clin Transl Allergy, 2019;9(1):5; 70. Kosuwon P et al. Benef Microbes, 2018;9(4):541–52; 71. de Kivit S et al. J Innate Immun, 2013; 72. Azagra-Boronat I et al. Front Cell Infect Microbiol, 2018; Oct 23;8:372; 73. Xiao L et al. J Nutr, 2019;149(5):856–69; 74. Knol J et al. J Pediatr Gastronterol Nutr, 2003;36:566.32; 75. Goehring KC et al. J. Nutr, 2016;146:2559–66; 76. van Hoffen E et al. Allergy, 2009;64(3):484–7; 77. Lehmann S et al. PLoS One, 2015;10(7):e0132304; 78. Rigo-Androver

Notă importantă: OMS recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni şi continuarea alăptării alături de începerea diversificării la sfatul medicului. OMS recomandă ca femeile gravide și mamele să fie informate despre avantajele și superioritatea alăptării, hrănirea maternă și alăptare, efectele negative posibile asupra alăptării la introducerea hrănirii parţiale cu biberonul, dificultatea de a se reveni asupra deciziei de a nu mai alăpta, utilizarea corespunzătoare a preparatelor pentru sugari, implicaţiile sociale și financiare ale utilizării lor, riscurile legate de sănătate ale utilizării necorespunzătoare a preparatelor pentru sugari.

Arii de expertiză


Portofoliul Nutricia de soluții nutriționale bazate pe știință este conceput pentru a avea un impact pozitiv asupra sănătății prin alimente pentru persoanele care au cea mai mare nevoie de acestea și în cele mai critice momente din viața lor, de la primele 1000 de zile și mai departe până la bătrânețe.


află mai multe

Alte produse

Profutura


află mai multe

Pepti Syneo


află mai multe

Intră în Clubul Nutricia

EȘTI CADRU MEDICAL?

Acest website conține informații care se adresează numai cadrelor medicale.


SUNT NU SUNT