Nutriția sugarului sănătos

Beneficiile alăptării


Alăptarea este standardul de aur pentru hrănirea sugarilor. Nutricia are peste 40 de ani de experiență în cercetarea laptelui matern. Echipele noastre de cercetare dedicate continuă să descopere beneficiile alăptării și sa studieze compoziția complexă în centrele noastre de cercetare globală de ultimă generație. De asemenea, lucrăm în parteneriat cu mai multe organizații de cercetare din întreaga lume pentru culegerea informațiilor și dovezilor științifice legate de laptele matern.

Nutriția în primele 1000 de zile are impact asupra creșterii și dezvoltării și pune bazele sănătății de mai târziu în viață1,2.

Alăptarea pentru sugari are beneficii cheie pentru sănătate , atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
Pe termen scurt, laptele matern oferă protecție imună sugarului prin anticorpi și alți nutrienți care stimulează imunitatea. Pe termen lung, dovezile recente sugerează că alăptarea ar putea îmbunătăți rezultatele generale asupra sănătății copiilor, de exemplu prin reducerea riscului de creștere excesivă în greutate și obezitate pe măsură ce îmbătrânesc.

Alăptarea oferă, de asemenea, o serie de beneficii pentru mame.
S-a demonstrat că are un impact pozitiv asupra sănătății lor prin reducerea riscului atât al cancerului de sân, cât și al ovarelor, precum și al diabetului de tip 2.

Credem că alăptarea este mai mult decât nutriție. Alăptarea și laptele matern sunt inspirația noastră pentru a continua să dezvoltăm inovații în nutriția maternă și infantilă.

Primele 1000 de zile de viață sunt o
perioadă de creștere și dezvoltare rapidă.

De ce sunt atât de importante primele 1000 de zile?

Importanța laptelui matern

Primele 1000 de zile, de la concepție până la 2 ani ai unui copil, oferă o oportunitate unică pentru a-și construi sănătatea pe termen lung.

O nutriție bună și stabilirea unor obiceiuri sănătoase în această perioadă critică contează cu adevărat. Asigurarea unei alimentații corecte în primele 1000 de zile poate avea un impact imens asupra viitorului copilului.

Acest lucru are potențialul de a salva milioane de vieți în întreaga lume în fiecare an, prin reducerea afecțiunilor precum: obezitatea, alergia, diabetul și disconfortul intestinal.

Laptele matern este superalimentul original - o matrice complexă care conține amestecul nutrițional perfect pentru creșterea și dezvoltarea sugarului. Compoziția laptelui matern se schimbă tot timpul, adaptându-se nevoilor nutriționale ale bebelușului în fiecare etapă a dezvoltării lui. Această compoziție unică aduce numeroase beneficii pentru sănătatea copilului, cum ar fi imunitatea pe termen scurt prin transferul de anticorpi și alte substanțe care stimulează imunitatea.

Acest lucru ajuta la protejarea sugarilor de multe boli infecțioase (de exemplu cele gastro-intestinale și respiratorii), în special în primele săptămâni și luni de viață, când sunt cei mai vulnerabili.

Susținem recomandarea globală de sănătate publică a OMS care solicită alăptarea exclusivă pentru primele șase luni și continuarea alăptării până la doi ani în paralel cu diversificarea alimentației.

Sănătatea sistemului digestiv în copilărie


Până ajungem la vârsta adultă, un intestin sănătos ar trebui să găzduiască aproximativ 100 de trilioane de bacterii - o comunitate unică cunoscută sub numele de microbiotă. Această microbiotă joacă un rol important în funcția intestinală și este vitală pentru sănătatea generală, inclusiv pentru susținerea sistemului imunitar.

Importanța sănătății intestinului începe devreme în viață. Pe măsură ce sistemul digestiv al unui nou-născut se maturizează, acesta dezvoltă abilitatea de a produce enzime pentru a digera alimentele și anticorpii pentru protecție.

Dezvoltarea sănătoasă a intestinului și a microbiotei este crucială pentru creșterea și dezvoltarea generală, poate reduce disconfortul digestiv și, la rândul său, poate contribui la confortul sugarilor și a părinților. Nutriția joacă un rol major în susținerea dezvoltării unui sistem digestiv sănătos.

Standarde ridicate de calitate și siguranță alimentară


Calitatea și siguranța sunt esențiale pentru tot ceea ce facem. Aplicăm standarde stricte de calitate și siguranță alimentară pe toată durata producției noastre pentru sugari.

Calitatea produselor noastre este reglementată de standarde stricte în fiecare etapă, de la aprovizionarea cu ingrediente de înaltă calitate și monitorizarea solului în care cresc ingredientele noastre alimentare, până la modul în care produsele noastre sunt ambalate și depozitate. Credem în monitorizarea constantă a procesului nostru, de la concept la consum, asigurând soluții nutriționale sigure și de înaltă calitate.1. Hooper, et al. 2001.
2. Godfrey, et al. 2007.

Soluții nutriționale


Aptamil® Prosyneo susține sistemul imunitar al sugarilor născuți prin cezariană prin echilibrarea microbiotei intestinale


află mai multe

Intră în Clubul Nutricia

EȘTI CADRU MEDICAL?

Acest website conține informații care se adresează numai cadrelor medicale.


SUNT NU SUNT