Prematuritate

Copiii prematuri pierd o perioadă de creștere intrauterină crucială


Aproximativ 1 din 10 copii se nasc prematur1 - adică 15 milioane de copii din întreaga lume, în fiecare an. Copiii prematuri (născuți la sau înainte de 37 de săptămâni de sarcină) sunt deosebit de vulnerabili, deoarece cea mai mare parte a creșterii în greutate are loc între 36 și 40 de săptămâni de sarcină. Copiii născuți prematur pierd această importantă “fereastră de dezvoltare” în uter (in utero). Se confruntă cu provocarea de a finaliza această dezvoltare într-un mediu extrauterin (în afara uterului). Acești sugari prezintă un risc ridicat de probleme de sănătate, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Realizarea recuperări creșterii este, prin urmare, una dintre principalele priorități pentru cei care au grijă de sugari prematuri.

Combinația dintre depozite reduse de nutrienți 1-3 și imaturitatea sistemului digestiv, care poate prelua un volum mai mic de alimente, face ca sugarii prematuri să necesite adesea îngrijire nutrițională imediată, individualizată, pentru a-și satisface nevoile atât pentru creștere, cât și pentru sănătatea viitoare, deoarece sistemul lor digestiv este mai puțin dezvoltat.1-3

Rolul nutriției la sugarii prematuri


Laptele matern este alegerea preferată a nutriției pentru sugarii prematuri. Cu toate acestea, la o procent semnificativ de sugari prematuri, laptele matern singur nu este suficient pentru a satisface cerințele nutriționale crescute ale acestora, deoarece cerințele nutriționale ale sugarilor prematuri sunt mult mai mari. Fortifierea laptelui matern este o practică obișnuită pentru profesioniștii din domeniul sănătății, deoarece în acest fel, imunitatea și alte beneficii ale laptelui matern sunt încă păstrate, în același timp se asigură o creștere adecvată.

Nutriția are, de asemenea, o contribuție importantă la sprijinirea dezvoltării sistemului imunitar al sugarilor prematuri. 70% până la 80%4 din celulele imune sunt localizate în intestin, prin urmare, asigurarea dezvoltării unei microbiote intestinale sănătoase și echilibrate în primele săptămâni și luni de viață este vitală, deoarece sugarii prematuri sunt mai susceptibili la infecții în comparație cu bebelușii nascuti la termen. Laptele matern conține prebiotice naturale care susțin acesta creștere5-8.

Rolul nostru în nutriția prematurilor


Nutricia are peste 50 de ani de experiență în nutriția prematurilor. Credem cu tărie că nutriția corectă în primele etape ale vieții poate avea un impact pozitiv asupra șanselor de supraviețuire a unui copil prematur.

Folosim laptele matern ca standard de aur pentru inovațiile noastre și suntem mândri de pașii mari pe care i-am făcut în înțelegerea compoziției și beneficiilor acestuia. Aceasta înseamnă că sugarii prematuri care nu pot fi hrăniți cu lapte matern sau pentru care laptele matern nu este suficient, pot beneficia în continuare de o nutriție optimă.

Danone Nutricia Research a creat scGOS / lcFOS (9: 1), o combinație unică de oligozaharide prebiotice, care imită distribuția moleculară a oligozaharidelor în laptele uman. Cercetarea noastră de pionierat ne-a ajutat, de asemenea, să înțelegem mai bine rolul și profilul nutrienților din laptele uman de la mame cu sugari născuți la termen sau prematur.

După 40 de ani de cercetare a laptelui matern, abia începem să înțelegem complexitățile sale unice. Suntem mândri de cercetarea continuă efectuată de oamenii de știință care, în fiecare zi, lucrează din greu pentru a dezvolta soluții nutriționale care să îi ajute pe cei mai vulnerabili sugari prematuri.1. Howson, et al (Eds.). Born Too Soon: The Global Action Report on Preterm Birth. 2012. World Health Organisation. Geneva, Switzerland.
2. Klein, C. J. 2002, Nutrient requirements for preterm infant formulas. Journal of Nutrition 132(6 Suppl 1): 1395S-1577S
3. Agostoni, C., G. Buonocore, V. P. Carnielli, M. et al., 2010 Enteral nutrient supply for preterm infants: Commentary from the European Society of Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition Committee on Nutrition. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition, 50(1): 85-91.
4. West CE, et al. J Allergy Clin Immunol, 2015 Jan;135(1):3-13.
5. Stahl et al. 1994. Analyt. Biochemical 223:218-226.
6. Brand-Miller J. et al., J Pediatr, 1998, 133:95-98.
7. György P. et al, Eur J Biochem, 1974, 43:29.
8. RoberfroidM. et al.: Br J Nutr. 2010; 104:S1-63.

Soluții nutriționale


Aptamil® Prematil - formulă de lapte special adaptată pentru nevoile nutriționale crescute ale prematurilor

Intră în Clubul Nutricia

EȘTI CADRU MEDICAL?

Acest website conține informații care se adresează numai cadrelor medicale.


SUNT NU SUNT