Aptamil® PROfutura® DUOBIOTIK


Susține sistemul imunitar la nivel intestinal



Aptamil® PROfutura® DUOBIOTIK conține combinația noastră unică de biotice: oligozaharide (prebioticele scGOS/lcFOS 9:1, 2’-FL și 3’-GL)+ postbiotice.

Aptamil® PROfutura® DUOBIOTIK conține imuno-nutrienți (LCPUFA, vitamine, minerale), prezenți în mod natural în laptele matern.

Produs destinat sugarilor care nu pot fi alăptați sau în completare, la recomandarea medicului.

Cea mai avansată formulă de lapte de la Nutricia, Aptamil® PROfutura® DUOBIOTIK
susține sistemul imunitar la nivel intestinal

Este dovedit științific că bioticele unice din Aptamil® PROfutura® DUOBIOTIK susțin dezvoltarea unui sistem imunitar sănătos:
• reduc riscul de apariție a infecțiilor de tract respirator superior (-37%)
• reduc riscul de apariție a infecțiilor gastrointestinale (-55%)
• reduc riscul de apariție a infecțiilor care necesită anitbioterapie (-33%)


Aptamil® conține un profil lipidic distinct, care susţine dezvoltarea normală a creierului și influențează imunitatea
Bioticele din Aptamil® acționează prin 4 mecanisme de apărare:


Stimulează


creșterea și activitatea bacteriilor benefice (ex: bifidobacterii)


Inhibă


dezvoltarea patogenilor prin crearea unui mediu intestinal nefavorabil acestora (ex: pH scăzut, animicrobian)


Întăresc


bariera intestinală (bariera mucosală) și blochează aderarea patogenilor


Susțin


răspunsul imun adecvat (memorie imună)

Alte informații științifice


• Laptele matern are un rol esențial în dezvoltarea microbiotei intestinale echilibrate și a sistemului imunitar

• Este dovedit științific că bioticele unice din Aptamil susțin dezvoltarea unui sistem imunitar sănătos

• Lipidele din laptele matern sunt sursă de energie esențială pentru dezvoltarea creierului și contribuie la dezvoltarea imunității


află mai multe

Despre produs

Biotice unice: oligozaharide (scGOS/lcFOS 9:1, 2’-FL* și 3’-GL*)+ postbiotice
* oligozaharide identice ca structură cu cele din laptele matern (HMOs)

Profil lipidic distinct

Cel mai inovator ambalaj al nostru: triplă sigilare, închidere sigură, depozitare igienică a linguriței

Ambalaj complet reciclabil, cutie 800g


Aptamil® PROfutura® DUOBIOTIK 1
Lapte de început, 0-6 luni


Aptamil® PROfutura® DUOBIOTIK 2
Lapte de continuare, 6-12 luni

Lista de
ingrediente


află mai multe

Declarații
nutriționale


află mai multe

Mod de
preparare


află mai multe

Comandă
sample


află mai multe
Aptamil® PROfutura® DUOBIOTIK 1

Lactoză (din lapte de vacă), lapte degresat, zer demineralizat (din lapte de vacă), grăsime din lapte anhidră (din lapte de vacă), uleiuri vegetale (ulei de rapiță, ulei de floarea soarelui, ulei de floarea soarelui bogat în acid oleic, ulei de cocos), galactooligozaharide (din lapte de vacă), concentrat din zer (din lapte de vacă), proteine din zer (din lapte de vacă), 2'Fucozillactoză (2'FL), fructooligozaharide, ulei de pește, fosfat de calciu, ulei din Mortierella alpina, clorură de potasiu, citrat de sodiu, clorură de colină, citrat de potasiu, acid L-ascorbic, clorură de magneziu, emulsifiant (lecitină din soia), inozitol, taurină, sulfat feros, L-carnitină, L-ascorbat de sodiu, sulfat de zinc, DL-alfa-tocoferil acetat, uridină 5'-monofosfat de sodiu, 5'-monofosfat citidină, antioxidant (ascorbil palmitat), 5'-monofosfat adenozină, D-pantotenat de calciu, inozină 5'-monofosfat de sodiu, nicotinamidă, L-triptofan, carbonat de calciu, guanozină 5'-monofosfat de sodiu, sulfat de cupru, hidroclorură de tiamină, retinil palmitat, riboflavină, hidroclorură de piridoxină, acid pteroilmonoglutamic, iodură de potasiu, selenit de sodiu, sulfat de mangan, fitomenadionă, colecalciferol, D-biotină, cianocobalamină.

Aptamil® PROfutura® DUOBIOTIK 2

Lactoză (din lapte de vacă), lapte degresat, zer demineralizat (din lapte de vacă), uleiuri vegetale (ulei de rapiță, ulei de floarea soarelui, ulei de cocos, ulei de floarea soarelui bogat în acid oleic), grăsime din lapte anhidră (din lapte de vacă), galactooligozaharide (din lapte de vacă), concentrat din zer (din lapte de vacă), fructooligozaharide, fosfat de calciu, ulei de pește, proteine din zer (din lapte de vacă), 2'Fucozillactoza (2'FL), clorură de potasiu, citrat de potasiu, ulei din Mortierella alpina, clorură de colină, citrat de sodiu, acid L-ascorbic, magneziu hidrogen fosfat, emulsifiant (lecitină din soia), clorură de sodiu, clorură de magneziu, taurină, inozitol, sulfat feros, carbonat de calciu, L-triptofan, L-ascorbat de sodiu, L-carnitină, sulfat de zinc, 5'-monofosfat citidină, uridină 5'-monofosfat de sodiu, antioxidant (ascorbil palmitat), 5'-monofosfat adenozină, inozină 5'-monofosfat de sodiu, DL-alfa-tocoferil acetat, nicotinamidă, D-pantotenat de calciu, guanozină 5'-monofosfat de sodiu, sulfat de cupru, retinil palmitat, riboflavină, hidroclorură de tiamină, hidroclorură de piridoxină, iodură de potasiu, acid pteroilmonoglutamic, sulfat de mangan, selenit de sodiu, fitomenadionă, colecalciferol, D-biotină, retinil acetat, cianocobalamină.

Aptamil® PROfutura® DUOBIOTIK 1


Aptamil® PROfutura® DUOBIOTIK 2


Aptamil® PROfutura® DUOBIOTIK 1

Pentru o dozare corectă, folosește nivelatorul de pudră din interiorul cutiei. Cantitățile și numărul de mese indicate în tabelul de mai jos sunt orientative și pot varia în funcție de apetitul copilului tău. Pentru alte precizări, îți recomandăm să consulţi medicul. Diluţia standard: 3 măsuri rase + 90 ml apă (40°C) = 100 ml lapte preparat

Aptamil® PROfutura® DUOBIOTIK 2

Pentru o dozare corectă, folosește nivelatorul de pudră din interiorul cutiei. Cantitățile și numărul de mese indicate în tabelul de mai jos sunt orientative și pot varia în funcție de apetitul copilului tău. Pentru alte precizări, îți recomandăm să consulţi medicul. Diluţia standard: 3 măsuri rase + 90 ml apă (40°C) = 100 ml lapte preparat

Indicații importante:
Aceasta este o formulă instant. Produsul este adecvat pentru alimentaţia specială a sugarilor, de la naștere, dacă nu sunt alăptați sau în completare, la recomandarea medicului pediatru.

Aviz important:
Aceasta este o formulă instant. Produsul este adecvat pentru alimentaţia specială a sugarilor, de la naștere, dacă nu sunt alăptați sau în completare, la recomandarea medicului pediatru.

Întotdeauna prepară laptele chiar înainte de masă şi hrănește copilul imediat. Produsul preparat şi nefolosit va fi aruncat. Ai grijă de igiena orală a copilului tău, mai ales înainte de culcare. Întotdeauna respectă cu stricteţe atât dozarea, cât şi modul de preparare a hranei recomandate. Prepararea sau depozitarea greşită pot afecta sănătatea copilului. Nu încălzi laptele în cuptorul cu microunde (pericol de supraîncălzire). Nu refolosi apa fiartă și răcită.

Foarte important
Laptele matern este cea mai bună hrană pentru copilul tău. Se recomandă alăptarea exclusivă cu lapte matern pentru sugarii cu vârsta de până la 6 luni. Se folosește numai la indicația și sub îndrumarea medicului sau asistentului medical și numai după instruirea mamei privind utilizarea produsului.









    Da, aș dori să fiu contactat de un reprezentant Nutricia telefonic

    Da, aș dori să primesc comunicări de marketing de la Nutricia pentru a afla despre viitoarele seminare și evenimente educaționale, cele mai recente cercetări științifice și noutăți despre produsele Nutricia, precum și despre oportunitățile de a oferi feedback.

    Vă rog să îmi trimiteți comunicarea prin e-mail
    Ne angajăm să protejăm și să respectăm confidențialitatea persoanelor și să ne luăm foarte în serios obligațiile care ne revin în temeiul legislației privind protecția datelor. Pentru a vă înregistra vă rugăm să citiți și să acceptați termenii și condițiile noastre și politica de confidențialitate.


    Notă importantă: OMS recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni şi continuarea alăptării alături de începerea diversificării la sfatul medicului. OMS recomandă ca femeile gravide şi mamele să fie informate despre avantajele şi superioritatea alăptării, hrănirea maternă şi alăptare, efectele negative posibile asupra alăptării la introducerea hrănirii parţiale cu biberonul, dificultatea de a se reveni asupra deciziei de a nu mai alăpta, utilizarea corespunzătoare a preparatelor pentru sugari, implicaţiile sociale şi financiare ale utilizării lor, riscurile legate de sănătate ale utilizării necorespunzătoare a preparatelor pentru sugari.



    1. Zivkovic AM et al. Proc Natl Acad Sci USA, 2011 (15);108 Suppl 1:4653-8;
    2. Coppa GV Int. Conf. on Breast milk and Lactation, 1991 USA;
    3. Brandmiller J et al. J Pediatr, 1998;133:95-8;
    4. Gyorgy P et al. Eur J Biochem, 1974;43:29;
    5. Wickramasinghe S et al. BMC Microbiol, 2015;15:172;
    6. Eiwegger T et al. Pediatr Res, 2004;56(4):536-40;
    7. Bode L et al. Thromb Haemost, 2004;92(6):1402-10.;
    8. Eiwegger T et al. Pediatr Allergy Immunol, 2010;21(8):1179-88;
    9. Boehm G et al. In: Mattia-Sandholm T(ed): Funct. Diary prod. Woodhead Publ Ltd, 2002;
    10. Newburg D et al. Glycobiology, 2004;14(3):253-6;
    11. Wang S et al. Neuroscience and biobehavioral reviews. 2018;
    12. Gomez-Gallego C et al. Nutrients, 2018:10;1355;
    13. Boix-Amorós A et al. Front Microbiology, 2016:492;
    14. Aguilar-Toala J et al. Trends in Food Science & Technology, 2018; 75: 105–114;
    15. Van ‘t Land et al. In: Watson, R.R., Zibadi, S. and Preedy, V.R. (eds.), 2010. Dietary components and immune function. Springer, Berlin, Germany, pp. 25-41;
    16. Newburg DS et al. The Lancet, 1998. 351(9110), pp.1160- 1164.998;
    17. Field CJ. J Nutr, 2005; 135: 1-4;
    18. Blewett HJH et al., Adv Food Nutr Res, 2008;54:45-80;
    19. Ip S. et al. Evid Rep Technol Assess (Full Rep), 2007; 153: 1-186;
    20. Ip S et al. Breastfeed Med, 2009; 4 (suppl 1);S17-S30;
    21. Duijts L et al. Pediatrics, 2010;126(1);
    22. Quigley MA et al. Pediatrics, 2007; 119(4)
    23. Bruzzese E et al. Clinical Nutrition, 2009;28:156-161;
    24. Arslanoglu S et al. J Nutr, 2008;138:1091–5;
    25. Rodriguez-Herrera A et al. Nutrients 2019, 11(7), 1530;
    26. Chatchatee P, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2014 Apr; 58(4): 428–437;
    27. Reverri et al. Nutrients, 2018;10,1346;
    28. Thibault H et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2004;39(2):147-52;
    29. Knol J et al. British Journal of Nutrition, 2005;94:783–90;
    30. Moro G et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2002;34:291-5;
    31. Béghin L et al, Clinical nutrition, 2020 (11);
    32. Sotoya H et al. Microbiology (Reading), 2017 Oct;163(10):1420-1428;
    33. Azagra-BoronatI et al. Front. Immunol, 2019;10:17721;
    34. Knol J et al. J Pediatr Gastronterol Nutr, 2003;36:566.32;
    35. Indrio F et al. Pediatr Res, 2007;62:98–100;
    36. Goehring KC et al. J. Nutr, 2016; 146, 2559–2566;
    37. Xiao L et al. J Nutr. 2019;149(5):856-69;
    38. De Kivit S et al. J Innate Immun. 2013;5(6):625-38;
    39. Varasteh S et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2019;68(S1);N-P-016:1049;
    40. Azagra-Boronat I et al. Front. Immunol, 2019;10:17721;
    41. Azagra-Boronat I et al. Front Cell Infect Microbiol, 2018; Oct 23;8:372;
    42. Campeotto et al. Br J Nutr, 2011;Jun 28;105(12):1843-5;
    43. van Hoffen E et al. Allergy, 2009;64(3):484-7;
    44. Xiao L et al. Front. Immuno, 2018; 9:452;
    45. Ayechu-Muruzabal V et al. Biomolecules. 2020;10(5);
    46. Azagra-Boronat I et al. Front. Immunol, 2019;10:1773;
    47. Mena P, Milad A. 1998. Rev. Chil. Pediatr. 69, 116-121;
    48. Martínez V. et al. 2009. Recomendaciones nutricionales en la infancia. JANO. 1749, 42-47;
    49. Brenna JT, et al. Am J Clin Nutr, 2007:85(6):1457-64

    Arii de expertiză


    Portofoliul Nutricia de soluții nutriționale bazate pe știință este conceput pentru a avea un impact pozitiv asupra sănătății prin alimente pentru persoanele care au cea mai mare nevoie de acestea și în cele mai critice momente din viața lor, de la primele 1000 de zile și mai departe până la bătrânețe.


    află mai multe

    Alte produse

    Intră în Clubul Nutricia

    EȘTI CADRU MEDICAL?

    Acest website conține informații care se adresează numai cadrelor medicale.


    SUNT NU SUNT