Nutriția enterală a pacientului critic

Unitățile de terapie intensivă (ATI) tratează în zilele noastre pacienți mai în vârstă, și cu mai multe complicații decât în trecut. Cu toate acestea, șansele lor de supraviețuire și recuperare s-au îmbunătățit semnificativ în ultimul deceniu datorită progreselor în știința și tehnologia medicală.

Noi tehnici chirurgicale, progresele în anestezie, precum și îmbunătățirea îngrijirii pre- și postoperatorii, nutriția optimă și mobilizarea precoce, au contribuit la reducerea impactului terapiei intensive asupra pacienților. Aceste progrese în domeniul sănătății și asistenței medicale permit pacienților să se întoarcă acasă mai repede, petrecându-și mai puțin timp la terapie intensivă și în spital, reducând în același timp și costurile spitalului1-3. Pacienții au acum posibilitatea să se recupereze mai devreme, fapt ce le permite să se întoarcă la viețile lor normale, mai rapid.

Pacienții care au nevoie de sprijin nutrițional continuu prin hrănire enterală (cu ajutorul unei sonde, sau "tub") pot utiliza acum dispozitive medicale la domiciliu care sunt intuitive, precise și nu afectează mobilitatea.

Rolul nutriției în terapia intensivă


În ultimii ani, s-au înregistrat progrese științifice semnificative în domeniul nutriției medicale, iar în prezent există o mai bună înțelegere a principiilor de nutriție optime în terapia intensivă4-9. Atât ghidurile de nutriție clinică, cât și experții ATI au semnalat necesitatea unei abordări noi, individualizate, în terapia medicală nutrițională10-14.

Rolul proteinelor în nutriția bolnavului critic


Pierderea masei musculare și malnutriția sunt obișnuite în rândul pacienților critici15. Proteinele reprezintă cel mai important macronutrient și contribuie la conservarea masei musculare slabe, având un impact pozitiv atât asupra mortalității, cât și asupra morbidității16-17.

Dispozitivele medicale pentru nutriția enterală în terapia intensivă și la domiciliu


Pompele, seturile și sondele pentru alimentare enterală furnizează hrana direct în sistemul digestiv al pacientului. Pentru a ajuta pacienții și familiile lor să urmeze indicațiile de terapie nutrițională oferite de personalul medical, o pompă de alimentare enterală de încredere este esențială, atât în spital, cât și la domiciliu.

Pacienții și medicii au nevoie de un dispozitiv intuitiv, precis și care să nu afecteze libertatea de mișcare.
Gama de dispozitive medicale inovatoare, accesorii și instrumente auxiliare Nutricia Flocare a fost dezvoltată pentru a simplifica procesul de hrănire enterală, atât pentru pacienți, cât și pentru familiile acestora, deoarece Nutricia crede cu tărie că o rutină de hrănire ar trebui să se încadreze în rutina zilnică a pacientului.

Pompele de nutriție enterală Flocare Infinity sunt renumite pentru fiabilitatea, siguranța și ușurința lor în utilizare. Setul de administrare tip cartuș ușurează procesul de pregătire a hrănirii. Interfața clară, care ghidează pas cu pas, face ca programarea unei hrăniri să fie simplă. Rezolvarea erorilor apărute este facilitată de mesajele clare de alarmă, audio și vizuale. În plus, modul în care sunt construite permite ca pompele să fie lavabile sub jet de apă și utilizabile în orice orientare.

Rolul Nutricia în nutriția enterală


La Nutricia înțelegem importanța suportului nutrițional optim și continuăm să ne dezvoltăm știința și tehnologia încorporată în produsele noastre, oferind soluții inovatoare de alimentare concepute special pentru domeniile terapiei intensivă și chirurgiei. Sprijinim profesioniștii din domeniul sănătății oferind o gamă completă de produse de nutriție enterală, completate cu dispozitive medicale, accesorii, consumabile și servicii, pentru a ajuta la furnizarea celei mai bune îngrijiri medicale pacienților lor.



1. Anderson AD et al. 2003;
2. Gustafsson UO et al. 2012;
3. Yeh et al. 2015;
4. Doig GS et al. 2009;
5. Casaer MP et al. 2011;
6. Van Zanten AR et al. 2014;
7. Weijs et al. 2014;
8. Allingstrup M J et al. 2012;
9. Elke G et al. 2014;
10. McClave S et al. 2009;
11. Dhaliwal R et al. 2014;
12. Martindale RG 2015;
13. Evans DC et al. 2015;
14. Preiser JC. et al. 2015.
15. Wischmeyer PE. Current Opinion in Critical Care. 2016;22:279-84.
16. Heyland DK, Weijs PJM, Coss-Bu JA, et al. Nutrition in Clinical Practice. 2017;32:58S-71S.
17. McClave SA, Taylor BE, Martindale RG, et al. Journal of Parenteral and Enteral Nutrition 2016;40:159-211.

Intră în Clubul Nutricia

EȘTI CADRU MEDICAL?

Acest website conține informații care se adresează numai cadrelor medicale.


SUNT NU SUNT